SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 23-01-2016 13:57:25

hornak94
Člen

Gude 155/6w

zdravím chlapi, mám problém so svaračkou. ked je studená, zvára to ako tak asi cca 3-4 minuty. po ohriati to len lepí,vynecháva, no otras. pritom podavanie drotu je plynule.  velmi ju ohreje a nedá sa na ten zvar pozerat.zváram plech 2mm hrubý cca 2cm dlhé zvary. poradte mi, čo s tým može byt... Dakujem.

#2 23-01-2016 14:54:21

Juraj.A
Člen
Místo: Tekovská Breznica

Re: Gude 155/6w

hornak94 Chlape, ja Ťa už vopred ľutujem... ak sa tu nájde zase nejaký chytrák - a to mi ver, že sa nájde, lebo je ich tu požehnane, tak Ti napíšu POUŽI TLAČÍTKO HLEDAT a ak zadáš do hladania Gude 155/6w tak sa z toho množstva výsledkov môžeš už teraz posrať...

http://www.svarforum.cz/forum/search.ph … 2000887049

#3 23-01-2016 15:15:54

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Juraji, já bych to tak černě zase neviděl. Jsou dotazy a dotazy. Pokud se někdo ptá na něco z úplných základů, které jsou popsány v každé příručce, je spousta informací na netu, spousta videí a také spousta informací na tomto fóru, pak se nemůže nikdo divit, že je upozorněn, na to že by měl nejprve sám vynaložit trochu energie a ptát se na to co mu není jasné. Přitom bývá z dotazu zřejmé, že se neorientuje a v základních metodách sváření. Toto je ale jiný typ dotazu. Jde o konkretní stroj, konkretní projev závady.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#4 23-01-2016 16:45:04

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

Univerzální rada je se ( pozor na velké kondenzátory nabité na síťové napětí ) podívat dovnitř, vyčistit, vysát, vyfoukat vnitřek, očistit všechny šroubové spoje, utáhnout je pořádně a podobná údržba.
Není k tomu třeba žádná znalost elektroniky, jen trochu selského rozumu a obratnosti v rukách - nerozmontovávat to, čemu nerozumím a co potom nedokážu složit zase zpátky.
A je dost možné, že to potom fungovat bude, protože jeden z důvodu takového chování může být někde v nějakém spoji nedostatečný kontakt, který se projeví právě až po tom ohřátí.

#5 23-01-2016 17:06:18

pavol.sk
Člen
Místo: Stredné Slovensko

ano presne to by mal urobit kazdy novy clen akehokolvek fora,predtym ako polozi otazku ktora bola uz preberana s kazdej stranky investovat 30/60 minut...konkretne o hentom srote o ktorom si niektory myslia ze je to zvaracka tu uz bolo napisane uplne vsetko,podla hoho co pises asi o elektrike nic nevies takze ako ti poradit ? Radim tu popisal co a ako otazne je ci by sa mala osoba zjavne elektrozaciatocnik vobec pustat do odkrytovania takeho zariadenia

#6 23-01-2016 17:20:07

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Juraj.A napsal(a):

hornak94 Chlape, ja Ťa už vopred ľutujem... ak sa tu nájde zase nejaký chytrák - a to mi ver, že sa nájde, lebo je ich tu požehnane, tak Ti napíšu POUŽI TLAČÍTKO HLEDAT a ak zadáš do hladania Gude 155/6w tak sa z toho množstva výsledkov môžeš už teraz posrať...

Zdá se, že se kolegovi Juraj.A na tomhle fóru nějak nelíbí. Anebo má jenom poněkud zvláštní slovník.

#7 23-01-2016 17:51:58

Juraj.A
Člen
Místo: Tekovská Breznica

jirkati - mám pocit, že si to vôbec  nepochopil. Mňa naštartoval postoj niektorých ľudí, o ktorých by si človek (z občasného čítania príspevkov) spravil dojem, že je šikovný, vzdelaný, kamarádsky a ono sa potom z neho vykľuje človek, ktorý sa na mňa vyrúti len preto, že som položil možno pre mnohých z vás triviálnu otázku.
Tých prvých niekoľko k ničomu nevedúcich odpovedí typu prečítaj si,  vyhľadaj si, sadni si za počítač bola pre dotyčných obyčajná strata času, nehovoriac o tom, že to aj napovedalo niečo o ich charaktere.
Poviem Ti takto.... mám 62 rokov a za svojho života a svojej praxe (nie zvárača) som odchoval mnoho mladých. Kedykoľvek, keď niekto zamnou prišiel a opýtal sa ma, tak dostal fundovanú odpoveď k danej problematike. Nikdy som nikoho neodbil tým, že choď do knižnice a študuj, alebo hľadaj tam a tam... A bol som medzi svojimi odchovancami obľúbený.
Rovnakú reakciu som čakal aj na môj dotaz. Stačilo v prvej odpovedi napísať uropené 2-4mm. To by bola na moju otázku odpoveď plnohodnotná, mne postačujúca a dotyčný by nad jej napísaní strávil určite menej času, ako pri písaní tých blbín, ktoré tam viacerí popísali. Ale nevadí, napriek tomu na toto fórum nezanevriem, ale o niektorých som si vytvoril svoju mienku práve kvôli tomu, ako sa prezentovali. Ja len dúfam a pevne verím, že ak sú to otcovia rodín, tak sa nesprávajú rovnako k svojim deťom, lebo z nich vyrastú rovnakí mrzúni, ako sú oni smaotní.

#8 23-01-2016 17:52:21

milos123123
Člen

cest praci, ja ju mam tiez a su to uplne na prd zvaracky uz som toho povaril vela ale ziaden zvar na ktory sa da pozerat. niekedy 5 stupen malo 6 je vela no tragedia, posuv mam uplne na min. a stale mam pocit ze je rychly. dam to prec a kupim nieco jazdene ale co ma hlavu a patu

#9 23-01-2016 18:19:30

emanuel1200
Člen

Juraj.A napsal(a):

jirkati - mám pocit, že si to vôbec  nepochopil. Mňa naštartoval postoj niektorých ľudí, o ktorých by si človek (z občasného čítania príspevkov) spravil dojem, že je šikovný, vzdelaný, kamarádsky a ono sa potom z neho vykľuje človek, ktorý sa na mňa vyrúti len preto, že som položil možno pre mnohých z vás triviálnu otázku.
Tých prvých niekoľko k ničomu nevedúcich odpovedí typu prečítaj si,  vyhľadaj si, sadni si za počítač bola pre dotyčných obyčajná strata času, nehovoriac o tom, že to aj napovedalo niečo o ich charaktere.
Poviem Ti takto.... mám 62 rokov a za svojho života a svojej praxe (nie zvárača) som odchoval mnoho mladých. Kedykoľvek, keď niekto zamnou prišiel a opýtal sa ma, tak dostal fundovanú odpoveď k danej problematike. Nikdy som nikoho neodbil tým, že choď do knižnice a študuj, alebo hľadaj tam a tam... A bol som medzi svojimi odchovancami obľúbený.
Rovnakú reakciu som čakal aj na môj dotaz. Stačilo v prvej odpovedi napísať uropené 2-4mm. To by bola na moju otázku odpoveď plnohodnotná, mne postačujúca a dotyčný by nad jej napísaní strávil určite menej času, ako pri písaní tých blbín, ktoré tam viacerí popísali. Ale nevadí, napriek tomu na toto fórum nezanevriem, ale o niektorých som si vytvoril svoju mienku práve kvôli tomu, ako sa prezentovali. Ja len dúfam a pevne verím, že ak sú to otcovia rodín, tak sa nesprávajú rovnako k svojim deťom, lebo z nich vyrastú rovnakí mrzúni, ako sú oni smaotní.

Souhlasím a než aby psal hledej a další nesmysly ,tak ať vůbec nereaguje.
Je tady hodně nicků ,kteří se rádi poslouchají a někteří ze sebe dělají dvojníka V. Klause.

Emil

Editoval emanuel1200 (23-01-2016 18:20:01)

#10 23-01-2016 18:47:08

Rellik
Člen

Juraj.A napsal(a):

To byla určitě narážka na mě. Ono je dotaz a dotaz... Pokud se někdo v pár dnech ptá na témeř to samé jako někdo jiný, tak nezbývá napsat nic jiného než že má hledat. Zejména pokud se jedná o naprosto triviální věc. Rád pomáhám a radím, ale až po té co vím, že dotyčný vynaložil nějaké úsilí. Taky jsem tu nějak začínal a občas dostal odpověď s tím, že mám hledat. Tak jsem hledal a nenadával, že mi to někdo napsal. Je tu hromada odkazů při hledání, které s hledanou věcí třeba vůbec nesouvisí, ale nic není zadarmo. I u těch vyhledaných témat stačí pouze procházet nalezené stránky a pomocí klávesové zkratky ctrl+f filtrovat pouze to co hledám...

Co se dotazu v tomto tématu týká, tak bych řekl že bude nejspíš problém s diodovým můstkem. Po zahřátí se materiál roztahuje a může tak nastat studený spoj, který pak dělá tyto problémy. Nicméně tato závada se může projevit v podstatě kdekoliv. Zkusil bych projít všechny spoje. Které jsou šroubovací, rozdělat, očistit a znovu spojit... Pak bych řešil závady v elektronice kdyby to nepomohlo. Opět projít desku zjistit případné špatné spoje, opravit, zkusit. Atd...

JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

#11 23-01-2016 21:39:41

bobobo
Člen

Z původního dotazu je zcela zjevné , že ptáč elektrice nerozumí a tak jediná rozumná odpověď je pro práci s nebezpečným napětím , zavolej souseda elektrikáře .

#12 23-01-2016 21:53:23

varok
Člen
Místo: Havířov

Zavolej elektrikáře, aby vyfoukal vnitřek svářečky. smile

Editoval varok (23-01-2016 21:53:39)

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla