SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chci se zeptat, jestli se dá opravit asi vyřazený provrtaný hasičák a znovu dál používat. Jeden vlastním, ale asi je to dar nedar
pokud si přijedeš mohu ti dobrou láhev darovat
DÍK, už jsem sehnal naplněnou, ale sháním lahev na argon, jen na pár svárů.... viděl jsem ve voj. vyprodeji potapěčské lahve na 5l a zkušební tlak 45MPA, ale nevím jestli se dají naplnit po upravě šroubení, teda jestli postačí ten tlak??
Zkus se na ten argon podívat u prodejců Kuhtreibra. Myslím, že mají v nabídce láhev na 2l a mají v prodeji i přípravek na přepouštění. Pokud to budeš přepouštět z velké lahve, tak musíš mít puštěný argon při šroubování na láhev, aby se ti tam nedostal vzduch z přepouštěcí trubičky. Mohlo by to při svařování dělat zle.
dnes jsem u nich byl, ale neprodávají je. Opravdu je jen na přepuštění, ofic ji nikdo asi nenaplní, proto se mi zdají 3000 hodně. Proto by mě na to drobné zkoušení postačily ty lahve z výprodeje
Editoval Vašek (07-03-2007 18:32:06)
Někde jsem četl, že se musí láhev z hasičáku na CO2 nějak upravit. Nevím jak. Může mi někdo poradit nebo to není cesta kudy jít. Jde o práci doma a jenom občas.
Jo, z hasičáku se musí vyndat tzv. stoupací trubka. Jinak to saje kapalné CO2 a to je špatně. Podle mých zkušeností je nejlepší nechat to udělat firmou, která prodává, reviduje a plní hasičáky. Nejlepší je, když tu flašku rovnou vymění za upravenou. Upravený hasičák na svařování se pozná podle toho, že je zpravidla přestříkán černou barvou. Původní hasící přístroj je červený.
Děkuji za info.
Podle váhy je asi ještě plný. Musím to vypustit před úpravou nebo se to dá s potížema použít. Děkuji předem za info.
velda
No, ideální je to vypustit, ale v nouzi se to vyvařit dá. Stačí trochu odpustit a dát ten hasičák vzhůru nohama. Ta stoupací trubka není až na dno, takže když se to otočí už nebude brát kapalinu ale plyn. Ale je já to neřek
staci hasicak otocit vzhuru nohama a funguje to
Vašek napsal(a):
Chci se zeptat, jestli se dá opravit asi vyřazený provrtaný hasičák a znovu dál používat. Jeden vlastním, ale asi je to dar nedar
ta lahev byla provrtana kvůli tomu aby se mohla dát do šrotu protože ma propadlou skoušku rozhodně ji neopravuj
Editoval lukas (23-08-2007 14:19:57)