SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
vím, že už se to tu několikkrát řešilo, procházel jsem forum. Ale přece jenom se musim zeptat. Jsem 17-ti letý student a rád bych si koupil nějaký svařovcí invertor. Na praxích jsem vařil s trafosvářečkou WTU 315 a snad si zkusim i invertor. A teď otázka na vás zkušenější. Jaký mi doporučíte invertor na takové hobby vaření kolem domu - co je potřeba, sem tam nějakou tu dirku na autě (vím, že na auto je lepší CO, ale přece jenom je to jiná cenová kategorie). Chtěl bych dobrý poměr cena/výkon ale dejme tomu tak do 5000 - 6000Kč. Samozřejmě čim méně tim lépe.
Všem děkuji za názory a za ochotu
Asi bych začal se stavebnicí GAMA 165 viz.
Nebo pouvažoval nad Kittin 150 (oproti gamě vyšší cena).
Ostatní inventory nemůžu doporučit nemám s nimi zkušenosti.
Elektroda a plechy u auta to nejde dohromady už se to tu probíralo. K tomuto účelu asi nejlépe MIG/MAG 0,6mm drát a směs corgon 20.
Našel jsem pro mne cenově příznivý invertor Einhell viz. http://www.svartop.cz/zbozi/161-inverto … -1-einhell
Jak moc je Einhell spolehlivá značka? vyplatí se kupovat za tu cenu?
A co GAMA 131? má sice max. proud 130A ale to by mělo stačit na to normální hobby vaření, ne?
Editoval KrejciBenjamin (20-04-2009 22:56:59)
Ten Einhel je na nic, 80 amper na 2,5 elektrodu je malo. Bude to tak akorat lepit. Kup si GAMU. Na 2,5 elektrodu ti bude stačit i ta 131
Ja by som sa tiež pridal v odporúčaní GAMY ako ti radil Mira, ak nie 165 tak slabšia verzia 145 v podobe stavebnice. Celkovo vyjde podľa mňa lacnejšie aj ako ten einhell...
Ale GAMA 131 by měla taky stačit, ne?
Stačí, ale je lepší mít rezervu. Poměr cena výkon mluví pro stavebnici a nebo koukni na aukro. Tam maj ty gamy taky a postavený
Svatá pravda!!!!!! Mám GAMA 1550, nechci říkat, že ostatní jsou špatné, určitě i jiní výrobci dělají kvalitu, když ne, tak je záruční list. A ten výkon poznáte, až jednou budete potřebovat udělat pořádnou housenku na 20ičko. Na jekl 40/40/2 stačí i méně výkonný stroj, ale asi by se pak na 3,15 elektrodách unavoval. Jinak je invertor dobrá volba, není potřeba 380V, na 2,5 elektrodu stačí 10A jistič.
Také si myslím, že je lepší mít trochu výkonu navíc. Teď třeba trochu ušetříš, ale až budeš potřebovat vařit něco silnějšího, tak si půjdeš svářečku půjčovat. A myslím, že takový rozdíl tam nebude. A s cenovým rozsahem 5000-6000 Kč se GAMA 145 nebo 165 nechá snadno pořídit a určitě to nebude špatná investice. Ale samozřejmě každý podle svého uvážení.