SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak to je mazec. Je vidět že máš přístup k technologiím, ale i přesto smekám nad dokonalým zpracováním. Ten obal s žebrováním si dělal CNC čkem nebo jsi použil nějaké jiné řešení ?
Taktéž smekám klobouk. Jak jsi řešil předfuk a dofuk? Nedávno jsem tento problém řešil na Cočku NE555 :-X. Myslím že tohle je pálené leserem.
very nice...
Až dnes jsem se zaregistroval - takže pro oldase:
Žebrování je dělané na 60 let staré frézce stopkovou frézou.
Do tvrdšího hliníku to jde snadno - předvrtat 1 otvor a frézou
rozjet do stran.
Jak jsem se zapřísahal, že už nikdy více, tak mě nějak otrnulo
a začínám uvažovat o stavbě invertorového zdroje pro plazmové řezání.
Plánuju napájení ze 3fázové sítě, aby se dalo trochu víc "zabrat".
Presne niečo podobné som sa chcel pokúsiť navrhnúť - invertor, kt. by slúžil na MIG/MAG, TIG a zároveň ako nabíjací/štartovací zdroj; riadiaca jednotka by mal stačiť atmel AVR, ak by nestačil tak ARM, napájanie 1 alebo 3 fázy...
Ak sa však môžem spýtať, z akého dôvodu ste sa rozhodli pre forward menič? Mne osobne je najsympatickejší push-pull...
V té době jsem měl k dispozici jen ověřené zapojení propustného měniče.
Další zdroj bych už dělal dvojčinný.
Nejlepší by asi byl rezonanční, ale to laborování...
Ja ted taky zrovna delam invertor. Pouzil jsem Full-Bridge a vysel z jedne konstrukce zde na foru. Ovladani mustku mam pres IR2110 a AVR.
Zitra uz snad zacnu ozivoval, trapim se porad s vinutim trafa
Omlouvám se, že vám do tématu vstupuju tak trochu s off topic, ale co takhle uspořádat nějakou soutěž amatérských invertorů? Založil jsem za tím účelem novou diskusi, kde se můžete vyjadřovat.