SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Pri nákupe nového invertoru je v mojom výbere aj Gama1550A. Tento invertor sa už vraj nevyrába a výroba pokračuje len v modeli bez A. Parametre invertora sú tie isté a som tak na 80% rozhodnutý ho kúpiť, len zo zvedavosti ma zaujíma, čo bolo dôvodom tejto zmeny.
Doteraz som zváral s klasickou papierovou kuklou, takže so zatmavovacou maskou nemám žiadne skúsenosti. Má zatmavovacia maska pre hobby zváracie práce okolo domu, záhrady väčšinou v exteriéri opodstatnenie, alebo výhody? Ďakujem.
Nevím, zda někdo tady bude znát odpověď na ukončení výroby nějaké svářečky. Takový dotaz je obvykle nejlepší a nejrychlejší směřovat přímo na výrobce. Solidní výrobce odpoví a nesolidní nestojí za to.
Výhodou samozatmívací kukly jsou dvě ruce ke svařování, tedy podržím si věci na místě sám. Přesto mnoho svářečů svařuje obyčejnou kuklou a nechtějí měnit, protože se to tak naučili. Takže se takové porovnání nakonec zvrhne na porovnávání ceny, což je při naší zálibě nesmysl, to bysme si nikdy ani svářečku nekoupili, protože se nazaplatí.
Jirkati, ďakujem za rýchlu odpoveď a na Tvoje "popostrčenie" som hneď kontaktoval Omicron servis.
Mal si pravdu, solídny výrobca bol ochotný mi poskytnúť všetky informácie, ktoré mohol.
A teda dôvodom ukončenia Áčka bolo rozhodnutie vedenia a ani servis nevie podrobnosti. Asi cena ?
Výkonová doska je rovnaká, akurát 1550A mala na rozdiel od 1550 procesor pre ovládanie.
S tou maskou to je presne vystihnuté. Profesijne už nezváram a s kuklou som sa tak naučil.
Skúsim si nejakú masku požičať a potom sa rozhodnem, či je zvyk železná košela, alebo nové veci patria aj staršej generácii :-)
Editoval jao (19-10-2015 14:49:49)
Dobrý den, u těch samostmivaček je výhoda v tom, že vidíte kde přesně zapalujete oblouk.
jao napsal(a):
Pri nákupe nového invertoru je v mojom výbere aj Gama1550A. Tento invertor sa už vraj nevyrába a výroba pokračuje len v modeli bez A. Parametre invertora sú tie isté a som tak na 80% rozhodnutý ho kúpiť, len zo zvedavosti ma zaujíma, čo bolo dôvodom tejto zmeny.
Doteraz som zváral s klasickou papierovou kuklou, takže so zatmavovacou maskou nemám žiadne skúsenosti. Má zatmavovacia maska pre hobby zváracie práce okolo domu, záhrady väčšinou v exteriéri opodstatnenie, alebo výhody? Ďakujem.
Vyroba bola ukoncena koncom septembra , a dovod bol ten aby sa nemiesal modelom GAMA 1500A pfc , a boli ukoncene aj vsetky modely modely D . Vyraba sa iba model A a L ... Vsetky ostatne su len vypredaj , a ponuka ich vela predajcov , co ich maju na sklade ...
Atishajn, mám v tom teraz nejaký zmätok.
Volal som so servisákom z Omicronu a podľa jeho slov sa výroba vrátila ku Gama1550 a Gama1550A sa nevyrába. Dopredaj sú práve tie Áčkové modely.
Zo skúseností všetky tie elektronické udelátka sú vždy náchylnejšie na poruchu, tak verzia bez procesorového ovládania je nakoniec lepšia voľba pre mňa.
Malosériová výroba.
Koupili výhodně pár stovek kusů něčeho podstatného v invertoru, postavili z toho invertory, prodali a nyní výhodně nakoupili něco jiného, z čeho je invertor s trochu jiným chováním, zase pár stovek kusů a tak jedna série je bez A a druhá s A.
Či s A, alebo bez A, zvára to pekne. Kuklu som si kúpil kvalitnejšiu s obyčajným sklom. Pri prvých testoch som ale začal pochybovať o správnom výbere skla. Skoro nič som nevidel a to málo ešte rozmazané. Až po chvíli som si všimol, že mi na skle zostala ešte jedna ochranná fólia :-)
Po jej odstráneni to bola jedna báseň.
Zdravim.Uvazujem o kupe inv.gama 1550A.Nebude s nim problem zvarat na montazach na asi 50m.predlzovacke prevazne elekt.2,5kami?Nebude vyhadzovat istic,pripadne ak ano vyriesi to zapnuty softstart?Preco vyzaduje tato 20A istic a gama 1550 len 16A?Alebo doplatit nieco a kupit radsej na tento ucel gamu 1500a PFC?
V originálních návodech jak 1550 tak 1550A mají psané jištění 20A.
Nikto sa nenajde kto ho vlastni a ma odskusany?Bolo tu odporucanie na Fronius atd...Ak by to bola denna zalezitost,tak to chapem,ale montaz mam 1-2x do mesiaca.To su tie lacnejsie fakt take nepouzitelne?Co som na nu cital recenzie,tak kazdy ju vychvaloval.To nikto z nich nezvara na predlz.,vsetci iba 2 m.od zasuvky?Doteraz som tahal tazke trafo na 230 aj na 400v a ked som ho musel pouzit na 230,nikde nebol problem s isticom.To je invertor na tom horsie?Videl som cinsky rilon na 100m.predlzovacke a v pohode s nim zvaral zabradlie a aj firma co opravovala most,mala obyc.gamy bez PFC.Svokor si nedal vyhovorit kupu Telwin force 145 a zvarat s nim na predlzovacke 2,5kami plot,nebol problem.Gama so softstartom je potom horsia alebo rovnaka ako toto?http://www.praetoria.sk/product.php?id_product=1966
Nie je predlžovačka, ako predlžovačka. Ja som si urobil zo 4ky cca 20m a na 2.5 elektródy a pri teste aj na plný výkon 16A istič ani nežmurkol.
Stránky: 1