SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pán je gurmán a asi se mu svařuje líp holým drátem, jinak já teda jsem zastáncem starých kvalit ale pokrok je dobrá věc a u elektrod to platí také a zrovna er 117 (113) jsou trošku zastaralé
Kramlik napsal(a):
pán je gurmán a asi se mu svařuje líp holým drátem, jinak já teda jsem zastáncem starých kvalit ale pokrok je dobrá věc a u elektrod to platí také a zrovna er 117 (113) jsou trošku zastaralé
O čem to prosím mluvíte, kolego?
Carcharot napsal(a):
Kramlik napsal(a):
O čem to prosím mluvíte, kolego?
že holým drátem se svařuje lépe než těmi -er-
Prosimvas, ktere elektrody jsou nejvhodnejsi pro JS90F? (150A?) Rutilky tyto?
http://www.brufus.cz/elektroda-svarovac … 706442.php anebo slabsi?
Pripadne mensi mnozstvi? Na takove to hrani... Svareni kari site na kotec apod...
Kde je nejlepe koupim v Hradci K?
Editoval Svara (27-10-2015 22:32:49)
Např. Svarcentrum nebo Chobola mívají skladem kromě jiného Böhler AWS E6013. Jsou rutilové s malým podílem celulózy, dobře se s nimi stehuje, protože mají dobré znovuzapalování, obal je flexibilní, takže je lze ohýbat, a do průměru 3,2 svařují i na padáka. Země původu-Rakousko Zvládnete 2,0-2,5-3,2 (3,2 svařují už od 90 A)
Svara napsal(a):
Pripadne mensi mnozstvi? Na takove to hrani... Svareni kari site na kotec apod...
Editoval JardaK (29-10-2015 16:26:04)
No mizerný... Řekl bych to takhle - dnes už jsou o dost lepší elektrody... Lincoln Supra například..
Z "klasických" rutilek nemám až na vlastnosti typické všem rutilkám výhrad proti Suprám od Lincolnu.Jsou celkem dobře dostupné.Koukám že než jsem se vrátil ze záchodu už mě někdo se podobnou zkušeností předběhl.
Editoval Ládes (01-11-2015 10:42:00)
Dodo67 napsal(a):
Mám v tom hokej,tesne po kurze pred 30 rokmi som zváral bráchovi plot s R117 a s home made trafakom s usmernovačom ,teraz mi kámoš strčil do rúk Invertor Fronius TransPocket1500 a s eldama 2.5mm R117,s tým,že mu mám pozvárať nejakú konštrukciu s trubky 3/8" oceľ.
To su tak dobré mizerne eldy keď funguju tolko rokov? :-).Ako pozerám existujú aj lepšie eldy...
Koukám, že ER117 se pořád vyrábí....
Jinak ale se mně nezdají špatné. Na takové to domácí vaření na ploty a stojany úplně v pohodě. Akorát jsou prostě dnes už zastaralé, byly dělané jako rutilové na trafa, kde se muselo šetřit s napájecím napětím, takže mají nízké zapalovací napětí a aby s nimi mohli dostatečně dobře svařovat i všelijací začátečníci a nemehla - takže mají nízkou hloubkovou účinnost, aby nedělaly do svařovaných materiálů díry.
U dnešních invertorů už nízké zapalovací napětí elektrody není žádná výhoda a dají se využívat elektrody na stejnosměrný svařovací proud, takže logicky jsou dnešní elektrody přizpůsobené na invertory lepší.
Editoval Radim (01-11-2015 16:14:47)
Když jsem se na téma ER117 bavil s obchodním zástupcem ESAB měl jednoduchou odpověď - dokud je zákazníci ve světě budou chtít, budeme je vyrábět a dodávat. Při nějaké konzultaci s odborníky z místního Artweldu jsem se dozvěděl, že tyto elektrody jsou stále dobrým obchodním artiklem pro amatéry i pro řemeslníky. Proto bych žádný typ přídavného materiálu od žádného výrobce předem nezatracoval.
ER ka už jsou prostě klasika na kterou si řemeslníci lety navykli(asi tak jako když jsem kouřil tak zásadně Startky byť na trhu byla spousta jiných možná lepších cigaret).Pokud vezmu v úvahu i cenu pak za 2 krabice 117 mám 3 krabky Super kterými se mi dělá prostě líp.
nevíte někdo kde má v Praze obchod Esab???
zoombii napsal(a):
viz google.cz
Honza007 napsal(a):
zoombii napsal(a):
viz google.cz
zkoučel jsem a výsledek nula. Neboj jsem na tom blbě, ale ne zas tak, žed by mě nenapadlo se podívat na strejdu googla to zas ne.
zoombii napsal(a):
jsem na tom blbě, .
JardaK napsal(a):
Např. Svarcentrum nebo Chobola mívají skladem kromě jiného Böhler AWS E6013. Jsou rutilové s malým podílem celulózy, dobře se s nimi stehuje, protože mají dobré znovuzapalování, obal je flexibilní, takže je lze ohýbat, a do průměru 3,2 svařují i na padáka. Země původu-Rakousko Zvládnete 2,0-2,5-3,2 (3,2 svařují už od 90 A)
Svara napsal(a):
A jaky teda doporucujes baleni na vyzkoseni? Idealni nejakou vsehochut :-)
No, a co si to vyzkoušet?Samo že nešlo, je to trafo a má nízký napětí, že Vy jste na základce nedával pozor?Plus-mínus na výstupu......fungluje to na samo-domo trafech kde je vyšší napětí na oblouku a přetluče se to ale trafo je nebezpečný a neodpovídá bp. normám........
Dá sa to , ale len s použitím doplnku , ktorý sa volá usmerňovač .
valfren napsal(a):
dobrý den , šlo by trafem JS-90 svářet bazickou elektrodou ? kdyby se třeba přehodily kabely nebo ták , a na jakém kabelu je při originálním zapojení plus a mínus , děkuju
Pokud je zvládneš přehazovat stokrát za sekundu, tak to půjde.
Co rikate na tyhle elektrody 3,2
https://www.uni-max.cz/svarovaci-elektr … -350-mm/d/
Nejsou nejake moc levne?
to budou čínské J421 které se běžně v této ceně prodávají v hromadě přebalů (Magg, Proma, Proteco, XTline..)
Mne osobne sa najlepšie robilo z rutil. co predavali v merlury markete dokonca už pri 20 amp som mal parádny obluk taky biely obal mali skúšal som aj 117 fajn ale tie z merkury marketu boli lepšie
Kimbo napsal(a):
to budou čínské J421 které se běžně v této ceně prodávají v hromadě přebalů (Magg, Proma, Proteco, XTline..)
A jak se s nimi vaří, má cenu dávat víc jak dvojnásobek za ph28?
vari se s nima velmi ruzne jak rutilkama j421(e6013) tak cinskyma bazickyma J506 (e7016). To ze jsou ciny v mnoha ruznych obalech je fakt ale rozhodne je velky omyl myslet si, ze je to to same jen v ruznych krabicich. Lisi se uz na prvni pohled odstinem - barvou (obalu elektrody), zkratka cina je velka a fabrik je tam fura. Nektere ciny jsou slusne, obzvlaste kdyz stoji 110kc/2,5kg (zluta krabice s ceskym popisem) nebo treba proma nejsou spatne i kdyz drazsi, jine jsou horsi (krabice s cervenymi cinskymi znaky). Jake jsou ty z odkazu vyse netusim, jeste jsem nemel. Urcite se vyplati mit kvalitni elektrody v zasobe, stejne jako ciny a podle toho co se vari se pouzije bud levna nebo kvalitnejsi.
Tak neviem ja stymi 421 neviem urobit zvar (proste sa to nespoji a ostane tam troska. Naproti tomu eb121 nez problemu.
Tak ze 421 je cinska pohroma.