SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dnes jsme se dohadovali s kolegou,proč se nerez téměř nepoužívá na nástavby automobilů.(odtah,valník atd)
cena?
horší zpracovatelnost?
Přece při cenách některých nástaveb materiál nehraje takovou roli
nerez se na nástavby používá, ne však na funkční části - jako nájezdy, podlahy apod. nejspíš kvůli tomu že tyto plochy jsou zatěžovány otěrem což u "nerezu" vyvolá korozi
Na nástavby se používá hodně hliník kvůli váze. Kde to musí něco vydržet (např. boční sloupky) železo pozink nebo lakované. Ten lak je téměř věčný a proto není nerez potřeba, např záruka na prorezivění u metody KLT je 10 let, ale i po delší době lak drží
Dobrý den,
dostal jsem dobrou cenu na O.K 63.30 mohu je použít na nerez 17 240?Jsou to rutilky na polohy není lepší bazická OK.61.85?
Děkuji Emil
Na běžné použití není problém. Hlavní aplikace, kam se tento, byť "lepší" nerez, nehodí, je např. kyselina dusičná. Diskutabilní by byly i zkapalněné plyny (-196°C).
Ale doma není problém, jen malinko jiný odstín barvy. Pokud jde o polohy, u průměru 2,0 a 2,5 by měl zvládnout polohy každý a u 3,2 ten šikovnější
emanuel1200 napsal(a):
Dobrý den,
dostal jsem dobrou cenu na O.K 63.30 mohu je použít na nerez 17 240?Jsou to rutilky na polohy není lepší bazická OK.61.85?
Děkuji Emil
JardaK napsal(a):
Na běžné použití není problém. Hlavní aplikace, kam se tento, byť "lepší" nerez, nehodí, je např. kyselina dusičná. Diskutabilní by byly i zkapalněné plyny (-196°C).
Ale doma není problém, jen malinko jiný odstín barvy. Pokud jde o polohy, u průměru 2,0 a 2,5 by měl zvládnout polohy každý a u 3,2 ten šikovnější
emanuel1200 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji Emil
Ani není moc diskutabilní použití nerezu typu 316 pro cryogenic použití. Ve firmě, kde jsem pracoval se běžně z 316 a odlitkové verze CF8M vyráběly cryogenické ventily: https://www.google.com/search?q=velan+c … p;oe=utf-8
Problém je s použitím na HNO3, tam naprosto souhlasím.
Moc díky a co ty bazické nejsou lepší ,nebo raději doporučujete 63.30
Díky Emil
Já bazickou zkoušel, myslím že tu co uvádíte a nedá se téměř použít. Sváry nevypadaj jako svár je to takový lepení. Vůbec nesvařuje jako klasická bazická elektroda. OK63.30 svařuje ktásně ale na polohy nic moc teče to.
Editoval samb (04-11-2015 17:41:19)