SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Co jsem psal výše, tak v ostravě u Choboly mi pan prodavač přímo říkal, že ty Jasic i ty druhé jsou kvalitnější čína. Horší čínu prý považuje ty márketové značek Asist, Einhel apod. I ta malinká mašinka invertor od Filtexu, nebo jak se to jmenuje prý je 160A, to prý dá svářečka myslím na 60% a na 100% jede na 120A. To už jde. Více se pi ale líbí ten Jasic Arc 140 nebo 180. To jsou prý mašinky na domácí kutění jak dělané. Hm, na zkoušení do práce bych něco takového potřeboval.
Už jsem sháněl něco dávno, ale jeden člověk mi říkal ať počkám, že ceny spadnou, no ale moc jsem si snížení cen zatím nevšimnul. Chtěl jsem něco od Kuhtreiberu nebo Omicronu, ale včera mě u Choboly přesvědčili, i tady pár lidí, že ty Jasic svářečky jsou na stejné úrovni a za pěknější peníz. Pajšl prý to má skoro stejný, jen bednu jinou a proto to stojí mnohem více.
Varoku , radsi Jasic original ... Su lacne , a to iste je prebalene do krabic , pre akože českých výrobcou ...
Ano, před nějakou dobou jsem se tady ptal, jaký invertor koupit, ale jeden pán, který svářečkám hodně rozumí mi říkal, ať počkám, že ceny spadnou dolů. Navíc že v dnešní době už i kuhtreiber, Alfa In a Omicron vyrábí podobné firmy jako ten Jasic, jestli né dokonce ta samá. Teď jsem byl právě u Choboly v ostravě a jsem rozhodnutý. Nejdříve si od nich koupím asi ten invertor ARC 140, abych mohl trénovat elektrodu MMA, potřebuji k práci. Potom došetřím asi na to COčko. Sice mě ten chlápek jakoby lákal na ten Filtex, nebo jak se to jmenuje, prý je za lepší cenu a je srovnatelný s Jasicem, ale raději půjdu do originál Jasic. Děkuji
když je ten MIG multifunkce, tak je asi zbytečné kupovat k tomu ještě extra MMA, to už rovnou MIG a neutrácet potom znovu zbytečně za druhé MMA. Toho malého MMA invertoru se pak člověk už za žádný rozumný peníz nezbaví a bude zakopávat o další krabici/čku nebo to prodá za 0,-
Ano, ale mám na to podobný názor asi jako TagerxXx. Prostě někdy potřebujete svařovat něco bokem a nechce se vám tahat velká 20kg krabice. Tak si vemete jen malou krabičku a je to. Ta váží pár kilo a rozměry miniaturní. To vždycky někde schovám.
je to samozřejmě každého volba, ale pokud nepojedete svářet na kole nebo MHD, nemusíte rozměry a ca 8kg (možná méně, můžu shodit hořák a vyndat cívku) rozdílu řešit. Navíc by jste tím už měl ca 26% ceny toho MIGu (základní ceny u Choboly z webu)
Aha, takže myslíte, že se mám tedy vykakat na ten invertorek ARC 140 a raději už rovnou koupit tu multifunkci? No, elektrody to umí a pan Zdenál psal, že to má skvělé parametry na MMA i MIG/MAG. Cenu za multifunkci Jasic 160 MIG ten oprastovaný model mi nabídl prodavač trošku pěknější než na webu. Váhu na stránkách Chobola nemají, ale někde na netu jsem viděl že to váží něco okolo 20kg. Nevím jestli to je váha i s cívkou drátu nebo jen za holý přístroj.
Já si taky myslím, že jees má pravdu. Ten invertor na fotce je aktuální model Jasic, ty u nás prodávané jsou buď zastaralé typy nebo plagiáty. Obojí je na nic, některé součástky a spoje bezolovnatým cínem stárnou, i když se nepoužívají. Koupit kdoví kolik let starý výrobek a pak k němu další, se stejnou funkcí, je podle mně blbost. To bych si už radši třeba půjčil a koupil ten multifunkční nový. Ale samozřejmě co člověk, to názor.
Editoval Zdenek11 (24-10-2015 13:39:32)
ano, myslím že to je zbytečné utrácení peněz. Já mám Gamastar a (vozím to když už v autě, ale 99% času je v dílně) převezu to bez problému i s láhví a spol, bez toho to půjde ještě snáz
elektrody to umí, má to být (psal to tu myslím pan Zdenál) obdoba toho Jasicu a funguje to
Editoval jees (24-10-2015 13:41:21)
Problém je, že f. JASIC chrlí nové typy tak rychle, že je prodejci nestačí prodávat. Faktem je , že starší typy migovek 160 - J 35 a N 207 byly velice spolehlivé a perfektně svařující. Na těchto mašinkách se dala založit živnost, nikdy nezklamaly.Novější typy svařují také pěkně, jsou lehčí / jednodesková konstrukce elektroniky /, spolehlivost však musí teprve prověřit čas. Starší stroje se prodávají již cca 10 let. Filex je nová značka - lepší hoby třída. Tomu odpovídá i cena, která je poloviční než u jasicu. Spolehlivost tedy zatím neznáme, ale svařovací vlastnosti velice příjemně překvapily. Elektroda je snad i lepší než u jasicu a většiny i mnohem dražších invertorů a ceočko se jasicu také vyrovná.
To že to nebude zrovna novinka mi nevadí. Toho prodavače jsem se právě na něco podobného ptal a řekl mi, že tyhle svářečky fa Chobola prodává už asi 8 let a reklamace na to nemívají.
Jestli bude svářečka třeba 2 roky stará je přece jedno. Nepotřebuji nějaké úplné novinky a jestli tomu je jak píše pan ZDENÁL, tak to asi ani jinak nejde.
V ostravě zrovna ten starší typ J35 nemají vystavený, ale prý by mi ho mohly sehnat, kdybych měl zájem. Sice mám rád trošku retro a hranatější tvary a tak, ale tentokráte udělám asi vyjímku a koupím právě tu verzi N207.
Taky mi bylo řečeno, že ty novější typy, které vypadají jako Kemppi Minarc už nemají tak skvělé sv. parametry jako ty J35 a N207, prý to mají vyzkoušené. Zkusím došetřit a koupím tedy asi jen tuhle multifunkci, je fakt moc pěkná a hrozně se mi líbí.
Editoval varok (24-10-2015 19:49:14)
Já bych volil pokud možno už prověřené modely
No však tady pořád píšu, že koupím Jasic 160 MIG, verzi N207. Má to tady přímo pan TagerxXx, který ji docela chválí. To samé i pan ZDENÁL, který je dobře zná a určitě je má vyzkoušené. Určitě je bude mít i více zdejších uživatelů, takže to je vyzkoušené dost. Určitě bych nešel do těch Filex, i když mi je jakoby ten prodavač u Choboly dost vnucoval.
Ano, píšete, nic proti. Já to psal ještě než naběhl váš příspěvek a jen jako svůj názor
Aha, tak to potom ano.
kupuj u chobolu je autorizovany predajca na sk su v bratislave moc ochotny a zvaracku mi doniesli skoro az k domu zadarmo !
jasici sa nefalsuju teda este som sa nestretol ze by sa falsovali. Naco a kto by to robil.
K jeho typom od N207 je uz aj novsi typ ktory vysiel cca pol rok po kupe tej mojej N207, k nej netreba nic povedat niesom profik som nadseny amater a COcku som vyberal rok, ako kazdy som zabludil na gamu ( koli ich reklamam ) ale po citani svar fora som narazil na Jasic, precital o nom vsetko co google nasiel a bol som rozhodnuty. Zvaral som uz aj karosarinu na aute bez problemov, zvaral som rozne redukcie medzikusy, bez problemov.
A som rozhodnuty kupit aj jasic mma, nieje to az tak drahe, napriklad teraz potrebujem pozvarat na garazovych dverach par blbosti a teda COcko sa mi tam tahat fakt nechce. V porovnani vo vahe je lahsia COcka, rallye mig 161i rozdiel je (sa mi zda ) necele 2 kg
par modelov od jasicu ma aj alfa in neviem ale v akej je kvalite ( osobne by som ale uz siel do originalu )
160tka
http://jasictech.com/detail.aspx?cid=140414007
S MMA Jasicom zrovna moc dobré skúsenosti nemám, ale nie že by to nezváralo, alebo sa pokazilo, ale 180A Jasic je slabší ako 140A Fronius a ten Jasic neudrži oblúk nejako moc excelentne - tiež: nie že by zhasol, ale trápiť sa trápi, takže niekde bude chyba...
Dobrý den, třeba jste měl FF zrovna ne moc povedený kus. Jinak všude Jasic svářecky chválí, tady i jinde na internetu.
taggerxXx: Ano, byl jsem se informovat u Choboly v Ostravě a asi do toho Masivy půjdu. Moc se mi líbí ten typ co máte vy, tedy N207.