SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
98% Argon 2%CO2 Poradíte mi prosím někdo kde to mám sehnat ?Tam kde jsem nakupoval ho přestali dělat :-),nebo používat směšovač?
Smíchat v amatérských pomínkách nelze. Toto téma se tu už probíralo ze všech možných pohledů. Místo 98% Ar + 2% CO2 je vždy možné (a doporučované) použít 98% Ar + 2 % O2. Množství tepla přenesené atomy O2 zůstává zachováno a svár je na povrchu a podél sváru čistší. Svarová lázeň je malinko řidčí, obvykle to nevadí.
Když ono se s tím Ar+CO2 svařuje lépe a často se setkávám s použitím i tam, kde výrobce svařovacího drátu doporučuje Ar+O2. A zejména v polohách.
Mám jen dva dotazy. 1) Týká se to jen Ar+2% CO2, nebo i třeba Ar+2,5%CO2? 2) Co změna dodavatele?
jirkati napsal(a):
Smíchat v amatérských pomínkách nelze. Toto téma se tu už probíralo ze všech možných pohledů. Místo 98% Ar + 2% CO2 je vždy možné (a doporučované) použít 98% Ar + 2 % O2. Množství tepla přenesené atomy O2 zůstává zachováno a svár je na povrchu a podél sváru čistší. Svarová lázeň je malinko řidčí, obvykle to nevadí.
No nemá právě vůbec nic.Jen argon a 82/18 jinak nic.Obvolával jsem všechny v okolí a nikdo nemá 98/2.
A když jim nedejbože řeknu že to potřebuji na nerez,tak mi cpou 82/18. SKORO VŠUDE!!! nevím kde to seženu.
p.s.asi přejdu na trubičku :-( nemam s ní moc zkušeností,ale snad to dám
Editoval MC1 (22-10-2015 18:30:43)
linde nam ho v cz dodava stale
njn mam flašky Masser a beru to přes dealera
Bereme do prace od Airproduct mají jak 82/18 tak 98/2 i a spousty dalších v nabídce.