SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Poraďte mi prosím někdo svářečku na hliník.Ne čínu.Nejsem schopen se rozhodnout.
Gys-neopulse 270 2T
Automig² 273i, Autopuls
Lorch S
Nebo něco podobného.Většinou svařuji AL 3-5 mm
Zase dotaz jak stehno.Dost málo informací na smysluplnou odpověd.
Pokud budete chtít svařovat hliník migem počítejte že bude potřeba jiného bowdenu ,pokud možno krátký hořák,jiné kladky a hořák moc neohýbat,pak se tím svařovat jakž takž dá,ale nikdy to nebude jako u AC TIGu.
Tak tazatel se ptá na Migovy masiny. Zařadil bych jeste EWM Picomig.. Otázka je jestli na svareni sily 3-5mm ke to dost. A jestli nepremyslet uz i nad chlazením. Jinak z toho vyberu bych bral ten Migatronic..
Když Migovou z výběru tak asi toho eSkovýho Lorcha-na hlínu už má výbavu v základu,taky zatěžovatele a rozsah kapku vyšší než Pico.Když EWM,tak Alphu nebo Phoenixe.
kupil som si .... MAHE - Hyper MIG 400 .... a som s nou až moc spokojny, ma tam režimy na železo aj 100% ceočkom aj režimy na hliniky aj na medˇ.
a nie je to čista čina ale slovensky vyrobok tak sa tešim o to viac.
ale aj tak si asi kupim ešte tigovku, zatial mam požičanu a skušam
Děkuji všem za názory,ale přiznám se že jsem chtěl slyšet neco jiného :-)
Mám totiž všechny mašiny od GYS tak nevím zda se odhodlám koupit jinou značku i když jsou asi lepší.
MC1:Pokud jedete v GYSkách,máte s nimi dobré zkušenosti,případně dostupný spolehlivý servis ochotný pomoct v případě nejasností nebo potíží,pak bych volil stroje jedné stáje(jeden z důvodů proč já jedu v červených Rakouských)
Jo , zastavil jsem se u červených rakouských nyní na veletrhu v Brně . Schválně jsem u nich stál . Měl tam MIG mašinku seštelovanou na hliník a vařil , jako by to byla ocel . Tedy ani ocel tak neumím ....,.
Tak ono je to o ceně.. Všichni renomovaní výrobci si s problémem poradí. Otázkou je za kolik. U nas ve firmě předvádělo Kemppi a i to největší poleno dokázalo vařit hliník jako kdyby se k ničemu jinymu nenarodil.. Ale to uz byl stroj za bratru 200tis.+
NJN chtělo by to zkusit všechny stroje najednou,ale k tomu není moc příležitostí.Nevím jaký je rozdíl u značkových mašin ve stejné cenové hladině.Všude píšou něco jiného a neznám hlavní kritérium zdroje pro mig svařování hliníku.
Tak u značkových strojů to bude +- stejný. At uz červení, zeleni, oranžoví.. Pokud to bude na silnější hliník, s pulzem, chlazením a do trvalého provozu bude to +- tech 200..
RV:s tou cenou máte pravdu.Ve finále je celkem fuk jestli dáte 186 za Migatronica,189 za Fronika nebo 192 za Kemppinu nebo Selco.Co vím tak má Fronius celkem širokou prodejní a servisní síť.Zkuste si domluvit předvedení a vyzkoušení u vás.Nevím jestli se vám podaří dostat všechny zdroje na prubnutí najednou,ale ze 2 firmy naráz by se poštěstit mohly.Jde o to kolik u nich budete ochotný/schopný utratit,pak by se i ceny mohly hýbat kapku směrem dolů.
Má pravdu předseda. Před pár léty jsem zařizoval nákup cca 20 svářeček pro nově budovanou robotizovakou linku. Všechny oslovené firmy se předháněly v nabídce na předvedení celého spektra svých svářeček. Každá přivezla minimálně 5 a maximálně 12 typů strojů, i když zadání znělo jen pro roboty. A tak přední svářeči zkoušeli i ruční mašiny a porovnávali do tabulek operabilní vlastnosti podle svého hodnocení. Podle předpokladu zvítězila již zavedená firma, která nabídla nejen špičkové zdroje, ale i dramaticky sníženou senu proti oficiálním ceníkům. Na druhém místě se umístila jiná dobrá firma, tak jsme od nich koupili pár svářeček na opravy po robotech. Přesně po půl roce začaly problémy, protože tři směny šest dnů v týdnu byly nad jejich možnosti. Svářečky jsme v záruční době s díky vrátili (bylo to ošetřeno ve smlouvě) a koupili nové stroje od osvědčeného dvorního dodavatele - už bez slevy.
Při nákupu profi svářečky se rozhodně nestydět, žádat předvedení a tlačit na cenu. My jsme ti, co mají peníze, které prodejci chtěji.
Určitě máte pravdu.Ja ale nerozumím hlavně tomu jaky je hlavní rozdíl mezi strojem za 70000 a za 200000.Myslím v el.zapojení a v parametrech proudu,napětí,atd.Mechaniku chápu,chlazení mám.Svářím jen cca 2h za den a jen 2-3 dny v týdnu.
p.s. nepoznám rozdíl,když vařím 10 minut strojem za 70tis nebo za 200tis.
Editoval MC1 (19-10-2015 19:42:53)
Nevidím do toho zas tak moc,ale mašina by měla mít víc možností,taky by měla snáze bez nutnosti až tak vysokých investicí fungovat s robotem,možnost úpravy parametrů na dálku,prostě je kapku jinde.Po pravdě rozdíl poznáte nejspíš až když se dostanete na limit možností té levnější.
Rozdíl poznáte az kdyz budete vařit 8hodin ve dvou směnách apod.. A treba ani pak ne. Ale 70tis.neni zas tak málo na to abyste zjistil, ze jste koupil hračku. Jde o možnosti automatizace, wps, monitoring procesu apod..Na 2 hodiny denně sily treba 2mm by mohl stačit i ten GYS..
RV napsal(a):
Rozdíl poznáte az kdyz budete vařit 8hodin ve dvou směnách apod.. A treba ani pak ne. Ale 70tis.neni zas tak málo na to abyste zjistil, ze jste koupil hračku. Jde o možnosti automatizace, wps, monitoring procesu apod..Na 2 hodiny denně sily treba 2mm by mohl stačit i ten GYS..
:-) konečně odpověď kterou jsem chtěl slyšet
Dneska jsem svářel hliník mig Telwinem 225 pulse a připadá mi že to hrozně kouří.Čim je to ovlivněno?Svár vypadá dobře,ale je to dost zakouřený.
MC1 skus pri zvarani horakom tlacit dopredu a nie tahat za zvarom.. uvidis ten rozdiel..
vyrobca napsal(a):
MC1 skus pri zvarani horakom tlacit dopredu a nie tahat za zvarom.. uvidis ten rozdiel..
A čím to prosím je že každá mašina kouří jinak
MC1 napsal(a):
vyrobca napsal(a):
problem je zrejme niekde medzi horakom a podlahou...
Editoval vyrobca (20-10-2015 22:28:46)
No chtěl slyšet :-).. Nabidnu trosku jinej pohled. My do firmy kupovali ted dve nový masiny.. Po 20 letech.. A ty odbockovy Kemppomaty jeste prodam.. Proste neznicitelny. A ze se s tim nikdo nemazlil.. I kdyby to bylo na 8 let, tak mi pro firmu přijde skoro jedno jestli utratit 200 nebo 70.. A po 20 letech seženu všechny nahr.dily.. A proste se snažím kupovat to nejlepsi kdyz vím ze to je na dyl a nevim co me potká za rok..
vyrobca napsal(a):
MC1 napsal(a):
vyrobca napsal(a):
problem je zrejme niekde medzi horakom a podlahou...
NNN jasně,nejsem žádnej mistr světa.
Mám ale na mysli stejné podmínky.Stejné nastavení,stejný materiál a stejný pako co to drží v ruce :-) A stejně jedna kouří hodně a druhá skoro ne.