SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den.Jen bych chtěl zaslat pár slov ohledně praktických zkušeností s tímto invertorem.Měl jsem možnost si sním chvilku "pohrát",když u nás v práci na nové výrobní hale montovaly portálové jeřáby a chlapík s ním dovařoval jen nějaké dorazy.Zasypal jsem ho hned smrští otázek ohledně invertoru.Říkal,že je s ním nad míru spokojen,že ho mají asi 4 roky,no bylo vidět,že ses s tím invertorem nikdo moc nepáře,Standartně používán na prodlužovačce 30m a u nás měl klubo téměř celé natočené a vařil s ním nádherně.Říkal taky,že nejvíc co měl,tak prodlužovák 120m a s 2,5 elektrodou neměl problém.Taky říkal,že měli Alfu a srovnat se to s tím prý vůbec nedá.Tak jsem ho poprosil,zda by mi svářečku chvilku nepůjčil na tom prodloužení které bylo namotáno na bubnu,Víme co indukce dokáže.Zapálil jsem hned napoprvé bez nějakého velkého škrtání,oblouk se choval velice stabilně,velice příjemné na první dojem.Zkusil jsem asi 4 koutové svary v poloze PB o délce asi 100mm.Mám Froniuse a nemám k němu žádné výtky,ale tato svářečka mě překvapila až moc!Kdybych neměl to co mám,jeto sice čína-čínská značka,tak bych ji volil,za ty peníze,já osobně o lepší svářečce nevím.Pokud někdo uvažuje o koupi slušného invertoru za slušné peníze,tak je to určitě jedna z variant.
To jsem rád , že ji někdo nestranný pochválil. Ta ARC180 je, co se svařování týče, velice dobrá, hlavně pěkně zapaluje oblouk. I když nemá systém PFC na vyrovnávání podpětí, tak se na prodlužkách chová velice dobře.
Chlapi a děvče jednou pro vždy zapomeňte na indukčnost srolovaného prodlužováku . Přečtěte si heslo bifilární vinutí . http://cs.wikipedia.org/wiki/Bifil%C3%A … inut%C3%AD
Nevím, jak je to možné, ale cirkulárka s motorem na 3*380 V se na srulované prodlužce délky cca 50m velmi těžce rozbíhá, nic neuřízne - v záběru se hned zastaví, svinutá prodlužka je žhavá. S prodlužku rozvinutou je hned po problémech.
Kočka, aby jí nebyla zima, tak se svine do klubíčka, s tím kabelem je to stejné, špatně chladí, čím je teplejší, tím má větší odpor, čím má větší odpor, tím víc se hřeje, čím víc se hřeje, tím má větší odpor, až se speče izolace, tak se vybaví jistič, pokud někdo nemá jistič, ale místo toho pojistky se silnějším drátkem, tak vypálí pojistky na patě baráku nebo sloupu....... Zkrátka kabel má být při svařování úplně rozmotaný, a nejen při svařování.
Že by to bylo jen v chlazeni, to se mi nějak nezdá. Ta cirkulárka měla o moc menší sílu hned od začátku, kdy byl kabel ještě studený.
bobobo napsal(a):
Chlapi a děvče jednou pro vždy zapomeňte na indukčnost srolovaného prodlužováku . Přečtěte si heslo bifilární vinutí . http://cs.wikipedia.org/wiki/Bifil%C3%A … inut%C3%AD
Nevsiml jsem si ze by se v tomhle vlakne mluvilo o indukcnosti navinuteho prodluzovaku(netvrdim ze tomu tak neni v jinych vlaknech).Jiste je ze se muze hodne ohrat (protekajicim velkym proudem)eventualne i spalit.Hlavne u tech uzasnych slabounkych levnych prodluzovacich.Sam doma pouzivam na invertor prodluzovak 2,5mm prurez vodicu.
Prodlužováky se řešily tady:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009082501
Je tam jasně zdokumentováno, že prodlužovák 3x1.5 se značně ohřál na bubnu i natažený, zatím co 3x2.5 stočená (avšak ne na bubnu) hřála velmi mírně a natažená prakticky vůbec. Takže odpor kabelu hraje zřejmě roli značnou, indukce se projeví asi také, ale podstatně méně.
Protože jsi honzo slepý , nebo neumíš číst , to je vše -Tak jsem ho poprosil,zda by mi svářečku chvilku nepůjčil na tom prodloužení které bylo namotáno na bubnu,Víme co indukce dokáže.
Invertor Jasic mám také, v provedení Jasic ARC 140, kupované u Rulíka v akci za 4700 i s kabely, vaří úplně skvěle jak bazickou (E-B 121,125) tak rutilovou elektrodou (E-R 117, Lincoln supra), kyselou E-K 103 jsem zatím nezkoušel. Původně jsem chtěl nějakou Gamu, ale po té co jsem měl možnost si Jasic 180 vyzkoušet při výrobě brány synovci, který ji měl půjčenou z práce, jsem zakoupil menší verzi 140 a jsem nadmíru spokojený - velmi dobře zapaluje oblouk, oblouk hoří klidně a stabilně i s nepřesušenou elektrodou (předloni jsem z čiré blbosti koupil malý invertor Starmos 120 a ten nebyl stavu s nepřesušenou el. nijak fungovat), struska z housenky vyplavená v souvislé vrstvě, po částečném ochladnutí housenky se sama oddělí, svarový kov bez viditelných pórů, bublin, vrubů atd.
Za mě - doporučuji
Tiez planujem kupit tohoto Jasica od Chobolu len to az dakedy na vianoce pod stromcek
Mam od nich jedno COcko a som nadmieru spokojny sice som toho moc nepovaril tento rok nebol cas a musel som sa ( bohuzial ) venovat inym cinnostiam
zaujmave je porovnanie Alfinu pretoze ma velmi podobne modely jesicu a az doteraz som si myslel ze je to jasic len v inej skatuli
TaggerxXx: Když jste nadmíru spokojený s tím COčkem od Jasicu, proč to nepoužíváte i na MMA, když je to multifunkce? Vím že je rozdíl někam tahat 25kg a asi 5kg klasický invertor(ty malé možná i méně). ale dávat dalších asi 5000,- kč za invertor té samé značky, když už jednu doma máte?
Myslím že jsis odpověděl sám kolego, půjde o váhu a manipulaci.
Stránky: 1