SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dnes přišel bezpečák s požadavkem na revizi hadic k autogenu odkázal jsem ho na tuto normu s tím že v ní není nijak stanovena evidence prováděných kontrol.Je jeho požadavek něčím podložený? Ve smyslu normy nebo nějakého nařízení ,pokud ano kde bych tuto informaci našel?
Při pravidelných školeních jsem se s ničím takovým nesetkal.
ČSN EN ISO 3834-2 odst. 9.5, něco je i v ISO 900x. Mělo by to být zakotvené v nějaké firemní směrnici pokud je firma certifikovaná podle nějaké normy na systém svařování.
ok díky
V ISU nic takového nenajdeš , co by se vztahovalo přímo k bezpečnosti i revizím . Je to obecná norma ! , kterou si uživatel využije dle sebe .
Podle ČSN 05 0601 musí být nejméně 1x za 3 měsíce těsnost hadic a spojů přezkoušena při nejvyšším pracovním přetlaku plynu. Netěsnosti natlakovaných hadic se zjišťují nehořlavými tekutinami (např. voda s pěnotvornými prostředky), které neobsahují tuky.
Tohle všechno vím proto jsem argumentoval že nevím žádném předpisu který by určoval či nařizoval že přezkoušení dle čsn 060510 a 050601 mělo být evidováno.
Jestli to není v příslušné normě , tak to jako další státní předpis nebude . Spousta firem si na sebe plete zbytečný bič , když si vezme podobné maníky za vlastní školitele a oni si vymyslí pro sebe činnost ...
Stránky: 1