SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Dobrý den , jsem kutil a rád bych začal i svařovat , jsem úplný začátečník .
Vybral jsem si tuto svářečku http://stroje.bazos.cz/inzerat/52436566 … inhell.php
Myslíte že tato značka solidní ? Je mi jasné že do smrti mi nevydrží ale jestli to není nějaká "past"
Zvládne elektroda vařit plechy karoserie a výfuková potrubí nebo je vhodnější COčko?
Děkuji
Tak na domácí blikání to asi stačí. Chce to dobré elektrody a moooře cviku ale invertor je invertor, zvlášť když člověk neumí. Vařit kastle elektorodou je sebevražda. Doporučuji CO.
Děkuji Brittovi za příspěvek ale odpovídalo zde pár dalších a jejich příspěvky už nevidím , jakto ?
Něco jsem tady smazal já, chtěl jsem ti ji původně rozmluvit - jednak má nízké napětí naprázdno (od 40V), to je na nějaké serióznější svařování dost málo, jednak koupit čínský výrobek už bez záruky je dost riziko. Nicméně jsem si pak řekl, že ta tisícovka není tak dramatická částka, aby nešla rozchodit a na nějaké první seznámení se svařováním by i ta einhellka mohla stačit. Když se s tímto budeš učit svařovat, invertorem to pak půjde samo.
Aha , děkuji za názor . A zeptám se . Kolik mm provařím s tímto ?
Kvalitním invertorem se stabilním obloukem plech tak od 1mm, trafem s nízkým napětím tak asi od 2mm.
Silnější materiály pak několika vrstvami.
Editoval Zdenek11 (08-10-2015 17:18:28)
Na výfuky a plechy karosérie jednoznačne CO-čko .
Obalenú elektródu na to nieje možné použiť ....
To bude viac dier , než zvarov samotných.
Editoval m.evil (08-10-2015 23:23:06)
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52331734/svarecka.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52512065 … -PTB-3.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52190653 … unkcni.php
http://stroje.bazos.cz/inzerat/52233047 … -trafo.php
Takúto zváračku ani za nič... otázne prečo ju dotyčný predáva, keď je taká dobrá... no neviem... áno keď sa na tomto chceš učiť zvárať, chce to riadny kumšt dobrý zvárač, čo má niečo odzvárané to zvládne samozrejme v pohode ( možno s nervami ) .. ale začiatočník ??? Toto je čistá vražda, ešte aj bez záruky.
Spomínam si na časy dávno minulé, keď sme v jednej firme mali takéto zázraky s otočným regulátorom ampérov... no čistý strach. Na tom bolo fakt umenie zvárať.
Ja by som to prirovnal asi k tomuto... ideš si robiť vodičský preukaz ( osobne auto ) a miesto Fabie, alebo Golfa ti dajú trabant.... naučiš sa síce šoférovať, ale...
J
Dnes jsem viděl v Penny invertor Asist za cenu cca 3500Kč. Za tu cenu a se zárukou to je zajímavé.
Asist je totálny brak.Ani zadarmo by som ho nebral.
akurat som chcel napisat to iste kamarat mal asista a v zaruke mu ho parkrat opravili potom dali novy aj ten zhorel tak prachy spat a kupil tusim kitin s pod ruky od vtedy ma klud
no huat ti tam dal hned niekolko dobrych inzeratov na zvaracky teda pokial chces varit elektrodov s tym zavaris vsetko dookola domu okrem tenkych plechov
Firmě Asist se zdaleka vyhýbám. Koupil jsem flexu 230 (málo používám tak velkou, proto jsem koupil levnou PRC) Po přeříznutí 2 řezů trubky 70x3 přestala fungovat. Při reklamaci technik v obchodě vyndal uhlík- byl opotřebený nadoraz. Na otázku, jestli mají kus na vyměnu mi řekl: Pane já vám vrátím peníze a kupte siraději narexku.
Videl som ich takzvané rezbárske dláta,to mi stačilo na to aby som si vytvoril názor na tuto firmu.
Asist ivertor jsem jednou viděl na montáži. nevím přesný typ, ale takový hodně malinký jako nabíječka autoaku. Tmavě modrá barva, na tom červený nápis Asist. Kdybych to měl ohodnotit, tak i když to byl jen invertor, tak parametry skoro takové, jako ty levné trafosvářečky z márketů za 1500,-kč. Naopak mě mile překvapily invertory asi od fy Tuson jako má Discovera, ale nějaké malinké, označení Orion. Zapalování oblouku moc pěkné, oblouk hořel stabilně, nepohasínal, housenka docela pěkná.
Samozřejmě je to i hodně o umu.
Nářadí ASIST je hoby nařadí na použití tak 1až 2 do roka jinak je po něm houby..
Vyplatí se připlatit 500kč a koupit to i s usměrňovačem něco takového
http://dum.bazos.cz/inzerat/52015815/Tr … ovacem.php
otázka zní jak je to s dopravou v tom případě hledat něco takového ve svém okolí.
Ana, ale jestli to není upravené, tak je usměrňovač nanic.
varok napsal(a):
Ana, ale jestli to není upravené, tak je usměrňovač nanic.
Nerozumím proč by měl být usměrňovač na nic.
Nevím, ve firmě kde jsem dělal měli taky takové levné trafo. Svařovalo se jen střídavinou, ale na nižší proudy to má hrozně malé zapalovací napětí. Nejsem profík ani elektrikář, ale co jsem se učil na svařečáku na učňaku, tak minimální zapalovací napětí by mělo být kolem 45V. Basické elektrody mají dokonce myslím kolem 70V a výše. Tyhle malinké bau bau trafa mají kolikrát jen něco málo přes 40V, ta co měli oni měla na najnižší proud asi 42V. Při maximálním proudu kolem 55V.
Presne to trafo -Profiline 140- má jeden známy už roky a zvára s tým také "domáce jokláčové roboty" - akurát tam musel dorobiť ventilátor, nakoľko to bolo každú chvíľu "v prehriatom režime". Nie je to Einhell - oproti Einhellu z toho obdobia to je o poznanie ľahšie - takže asi: viac hliníka a menej medi, ale výsledok v podstate podobný.
Editoval FF (12-10-2015 20:21:25)
A jaky ventilatorek dobastlit, aby byl na 400V a nestal ranec?
Svara napsal(a):
A jaky ventilatorek dobastlit, aby byl na 400V a nestal ranec?
Ventilátor na 230V zapojiť na jednu fázu a nulák.
Vidím že sa tomu nerozumieš popros neakého elektrikára spravý to za pár minut.
Ono neni moc koser pripojit se na PE vodic, ve 4P zasuvce (a 5P nikde nemam) totiz N vodic neni (nikdy nebyl).
Proto ma otazka...
A kdyz bude pred zasuvkou chranic, tak...
Svara napsal(a):
Ono neni moc koser pripojit se na PE vodic, ve 4P zasuvce (a 5P nikde nemam) totiz N vodic neni (nikdy nebyl).
Proto ma otazka...
A kdyz bude pred zasuvkou chranic, tak...
Potom tam nemáš PE ale PEN a to je spolu PE a N.Ak tam nemáš zapojený prúdový chránič tak nie je problém napojiť ventilátor alebo hocičo iné.Kedysi bolo tak zapojené všetko tak, ak tam máš niekde zásuvku na 230 tak sa pozri ako je zapojená.Dnes to už norma nedovoluje ale ak je inštalácia stará aspoň 20-25 rokov tak bude asi zapojená takto.
Stránky: 1 2