SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
kto poradí ako sa zvára pancier 2P s ostatnými materiálmy, jeho mechanicke vlastnosti a CEV.
-o tomto materiálu už jsem slyšel,ale zatím nikdo mi nebyl schopen jeho označení v ČSN,DIN,EN ani jiné běžnější normě,natož jeho chem. složení nebo mi říct jestli patří mezi tzv."headfieldky",no prostě ani ň.Ještě prubnu "strejdu Gůgla",ale moc si od toho neslibuju.
Jadná se o pancíř pro vojenské účely. Na netu jsem nenašel taky nic. údejne ho dělají Vítkovice.
Tento typ neznám, ale většinou se jedná o nízkolegované oceli vyráběné termomechanickým zpevněním a dalšími speciálními postupy. Případně se jedná o různé modifikace manganové oceli. Každopádně naprostou většinu pancéřovacích plechů, jak nízkolegovaných, tak manganových, dobře svaříte elektrodou Böhler FOX A7.
JardaK napsal(a):
Tento typ neznám, ale většinou se jedná o nízkolegované oceli vyráběné termomechanickým zpevněním a dalšími speciálními postupy. Případně se jedná o různé modifikace manganové oceli. Každopádně naprostou většinu pancéřovacích plechů, jak nízkolegovaných, tak manganových, dobře svaříte elektrodou Böhler FOX A7.
To ano, ale jen v případě, že se nejedná o ferotitanové slitiny, které jsou pro svou pevnost a tvrdost používány na pancíře. Titan se do oceli přidává jako ferotitan nejčastěji o koncentraci 25až 37% Ti.
Něco málo jsem o tom pancíři našel to že je to pro vojenské účely je mi jasné-ani v případě že není prostřelen nesmí dojít vlivem působení energie střely k vytržení vnitřní části pancíře apod.Více zde(za pravdivost neručím): http://www.nanotechnologie.cz/storage/Vodarek.pdf
Ale tohle mi přijde zajímavější: http://www.nanocon.cz/data/metal2006/sb … rs/197.pdf
Editoval Ládes (02-06-2010 20:54:35)
P2 asi nebude stejné jako 2P, složení jsem našel na http://www.pmfhk.cz/VZL/VZL3_2004/4Juricek.pdf
Finta je v tepelném zpracování, resp v mikrostruktuře, která musí zůstat jemnozrnná. Důležitá je tažnost, cca 10%. Při běžném svařování Vám to tedy nejspíš bude praskat v tepelně ovlivněné zóně.
Řešení - svařování laserem nebo elektronovým svazkem. Pokud nemáte, tak aspoň vyžíhat svary po, i když se tím ztratí pevnost.
Pro zájemce - máme v šuplíku výzkum laserového svařování podobných ocelí typu TRIP a DOCOL.
Nejspíš to už dávno svařil. A možná i prostřílel.
Dobrý večer, chci se zeptat jakou metodou(mig,mag) svařovat pancíř(vojenská technika) a jaký k tomu používat zdroj (puls,impuls)? Díky moc za odpovědi s radami.
To jste zkopíroval znovu můj příspěvek č. 4, nebo co to je?
Segaboy napsal(a):
Udělejte to radši tou elektrodou. A bez předehřevu, šňůrkováním malým průměrem.
ladik77 napsal(a):
Dobrý večer, chci se zeptat jakou metodou(mig,mag) svařovat pancíř(vojenská technika) a jaký k tomu používat zdroj (puls,impuls)? Díky moc za odpovědi s radami.