SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím
Ma niekto z vas skúsenosť s týmto strojom?
Dakujem
Chcel by som kupit multifunkcny stroj uvažujem o pegas 160 mit syn alebo ten. Fanmig175i preto zisťujem niečo o tom stroji
Editoval Lacike (03-10-2015 20:55:55)
Tak u Fanmigu je zajímavý HF zapalování pro TIG. Pokud prospekty nelzou.
...ten MOST FANMIG je brandovaný výrobok - treba zistiť kto ho vyrába... ...a veľmi pravdepodobne aj ten PEGAS...
Editoval FF (04-10-2015 15:23:02)
Ten pegas je vraj cesky výrobok niekto chváli niekto nadava isto sú tu členovia čo maju tento stroj tak zisťujem ich skúsenosti a postrehy pri používaní stroja ťah Fanmig neviem kto vyrába to mi ponúkali v predajni ked som sa bol pýtať na ceny
...PEGAS je síce "český výrobek" "z Třebíče", ale kto je skutočným výrobcom (a konštruktérom)?
...MOST je značka jedného Považskobystrického predajcu (ak sa nemýlim) - takže to niekto musí pre neho vyrobiť - otázka je kto - môže to byť aj slušná kvalita - netvrdím, že nie...
Editoval FF (04-10-2015 20:03:17)
V považskej mi ju aj ponúkali len sa neviem rozhodnúť či ten Fanmig pegas a čo omicron
S Pegasem MigSyn, jsem vyvařil celou 5Kg cívku a lahev směsného plynu, takže za mě po počátečních
problemech vesměs způsobených mojí neznalostí naprostá spokojenost.
Ten Fanmig je vraj poliak parametre celkom fajn oproti pegasu je tam kovové telo podavaca ceny podobné tak neviem do ktoreho stroja ist
Tak idem do toho pegasu ale 200 mig man PFC
Já mám Pegase 200 Mig Man PFC a krom hořáku spokojenost. Naštval mě podavač nemá pohon vrchní kladky, teď už je vyměněný a jsem spokojený. Hořák je na straně eurokonektoru neskutečnej mrzák. Na straně hořáku vše ok. Každopádně svařuje pěkně a na směsku excelentně.
Editoval Discovera (09-10-2015 22:13:18)
Ahoj
Dával si tam druhý podavac?
Ne podavač jsem vymontoval aposlal do Alfainu a vyměnili mi vrchní raménko s ložiskem za raménko s ozubenym věncem a pevnou kladkou. Spodní kladce dali redukční kroužek pryč a opět ozubený redukční kroužek tam a na ní kladku. Nesnáším když dobrý stroj je vykastrovaný na podavači. Pohon jedné kladky je znát a nasere to. Jsem zvyklý na pohon obou kladek. Pokud ho budeš kupovat zavolej si tam a řekni, že si chceš koupit Pegase ale s pohonem obou kladek. Tuhle necnost najdeš teď snad už na každém stroji. Tzn., že spodní hnanná kladka otáčí i vrchní a za 1. Nemusíš mít nastaven vyší přítlak na ramenku a drát se tím pádem míň "odrbává" a nezanáší se jak kladka, tak bowden. 2. Nedochází tak často k prokluzu drátu při zatavení v průvlaku a pohon bez zbytečných prokluzu je schopen víc a lépe takto utavený drát z průvlaku vytrhnout. 3. A u nerez trubičkového drátu nedochází ke špatnému podávání drátu díky absenci pohonu vrchní kladky. Nemusíš mít za každou cenu vroubkovanou kladku na trubičkový drát. S pohonem pouze spodní kladky ano...protože to prostě podává nepravidelně. Obě kladky s "V" čkovou kladkou si bez přítlaku poradí s trubičkou bez problémů nastaveno na stupnici přítlaku raménka na 1.
Takto mám zkušenost už víc jak 5let a pohon pouze spodní kladky je na nervy.
Když už obyčejný omicron 165 měl v základu pohon obou kladek, tak očekávám stejně vybavený posuv drátu i na takových mašinách jako jsou Pegas 200 a další. Kvalitní pohon drátu považuji za jednu z nejdůležitejších věcí na COčku.
Editoval Discovera (10-10-2015 08:51:59)
Tak som sa rozhodol pre alfin pegas200mig man pfc snad posluzi je objednané. Buduci tyzden sa uz dúfam bude zvarat
Ahoj, Taky jsem uvažoval o stejné svářečce.
Teď jsem se chtěl zase trochu pokochat a našel jsem že vydali PEGAS 200 MIG SYN PFC.
Jen jsem nějak nenašel příliš rozdílů, mezi MAN a SYN.
Nechával sis upravit podavač jak radil Discovera?