SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj svareci. Resim usmernovac ke staremu podomacky delanemu trafu. Vari se s nim sice docela pekne, ale... Chtel jsem si puvodne nejaky postavit, ale pri cene bazaroveho se to skoro neoplati. Uvazjuju o koupi UDA-160 z Brumova.
Ted ta otazka: Je vhodny pro moje trafo? Zmeril jsem klestakem proudy:
Napeti na prazdno = 67 az 68,5 V
Stupen - Proud pri svarovani - Proud pri zkratu
1 - 72 A - 82 A
2 - 79 A - 90 A
3 - 89 A - 103 A
4 - 102 A - 119 A
5 - 113 A - 135 A
6 - 120 A - 154 A
7 - 139 A - 178 A
Díky za názory.
No riesil by som nejaky 200A usmernovac. Predsa len, je ten usmernovac stavany do 160A a Ty si nameral cca 180A do skratu. Nikde som sa nedozvedel,aky je zatazovatel toho usmernovaca pri max prude.Inak fungovat Ti urcite bude, a ak ho predsa len kupis,tak poriadne vycistit a dobre chladit.
2 marinak: Ta UDA-160 ti bude určite stačiť ato z týchto dôvodov:
1. po usmernení to ani do skratu nedá 178A
2. zrejme použiješ tlmivku, ktorá tiež o nejaký ten ampér uberie
3. každý usmerňovač znesie krátkodobo aj násobné preťaženie
Netreba zabudnúť na predpísané chladenie.
Editoval senior (20-09-2015 13:08:12)
Na uvedené proudy UDA-160 stačí, s vyšším proudem při zkratu se počítá. Další tlumivka se k tomuto usměrňovači už nedává (ad 3/2).
Vzhledem k relativně vyššímu napětí naprázdno může mít sestava velmi dobré svařovací vlastnosti.
Editoval Zdenek11 (20-09-2015 15:53:01)
Usměrňovač UDA-160 jsem bez problému používal na svařovací proudy kolem 220A -zvládá to v pohodě.
Kdybys chtěl měl bych tady jedny diody ČKD (4ks) i s chladiči - http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … c_1067.jpg Kdyžtak písni mejla...
Doporučuji v rubrice HLEDAT napsat - usměrňovač k trafosvářečce - a přečíst si desítky příspěvků na dané téma i s množstvím fotek a zajímavých fíglů.
Díky moc za názory. Pročítal jsem fórum i články, jen jsem si nebyl jistý tím výkonem trafa pro usměrňovač, tak jsem chtěl vědět názory zkušenějších.
to Rellik: Díky za nabídku diod, ale rozhodl jsem sa nestavět si usměrňovač sám, při dnešních cenách bazarových usměrňovačů je stavba vlastního jen jako koníček...
Stránky: 1