SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Potřeboval bych doporučit vhodné elektrody pro SECC plechy, konkrétně pro zavaření děr a perforací (do šířky 4 mm) v PC skříni z 1mm SECC plechu. Nepodařilo se mi nikdy pořádně zjistit co to je za plech, ale měla by to snad být (uhlíková) elektrogalvanizovaná ocel, za studena válcovaná, zřejmě nízce legovaná.
Bude to můj první projekt, nicméně otec dřív svářel, tak v tomto mi snad bude nápomocen Ptám se tu, protože už to 20 let nedělá a neví co je dneska na trhu, navíc už sám svařovat nemůže (nevidí moc).
No elektrodou do PC a ješte jako lama nevím nevím
Co to sletovat mosazí ?
Ak som správne pochopil,chceš zavariť skrinku z počítača?
Ak ano,tak na to neni žiadna elektróda dobra.
Jedine použiť CO-čko,alebo ako Marten264 radi ,zletovať to mosadzou.
elektroda blbost mosaz blbost pokroutí se to zalepit epoxidovým tmelem a zabrousit
Alebo spájkovať na mäkko.
A co tak zalepit to samolepkou
Ale teraz vazne.Je to pokoveny plech - ja by som vyrobil novu skrinku.
Samolepka je dobrá
Do nové skříně se hned nechci pouštět. Ta co mám je celkem pevná, přece jen 1 mm plech se jen tak nevidí Mírné pokovené to je, ale nic extra a bez lakování. Takže pro kvalitní svár potřeba obrousit ? To by se dalo...
K COčku bych se dostal. Jsou třeba nějaké speciální elektrody ?
Behemot, PC krabička je dokonalá pre skrinku zváračky, ja som použil CO2, 0,8drát(neviem aký), potom som to zabrúsil, pri miestach kde som to chcel aby to bolo pekné som použil ten tmel čo požívajú karosári (ten dvojzložkový) potom som to vybrúsil.
Ale aj pri CO traba dávať pozor aby si to nevypálil, lebo to sú slabé plechy
Prosím Tě popiš přesně co chceš svařovat (spojovat) úplně nejlépe nafoť. Mám doma starou skříň od PC , zkusím to a doporučím metodu. Vyfotím Ti potom výsledky.
Stránky: 1