SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
taky mi podfukovalo sedlo na zánovním CO ventilu, zaseklá mosazná špona, vyndal jsem ji a zůstala po šponě díra, zkusil jsem sedlo snížit, zabrousit jemným brouskem a funguje, ale nebylo teflonové. spíš polyamid.
Editoval hubi (11-08-2015 23:33:27)
Vybavene dnes budeme prefukovat GCE DIN ARC N2 54eur a reklamacia je uznana cize cista cena je niekde okolo 30e
inak mne vyrazilo pri tom srobe tu gumennu srandu a tu som uz nenasiel viem ze letela kamsi na dlazku aj som hladal a nic..
Tak som si precital navod ktory je pridany k GCE-cku ze pripojit k flaske zavret ventilcek otvorit plny prietok a
pomaly otvorit flasku a potom otvorit ventilcek tak som zvedavy kde to zase udrie :-D
Vo flasi je uz len cosi okolo 150bar takze hadam to nebude take zle
Editoval ihlan (12-08-2015 06:20:31)
Takze RV nahodeny a to je ina liga ako ten mini cinsky/taliansky aj sa to lepsie nahadzuje aj ovlada
jemnejsia regulacia vyzera to byt dobra kupa.
ihlan napsal(a):
...Tak som si precital navod ktory je pridany k GCE-cku ze pripojit k flaske zavret ventilcek otvorit plny prietok a
pomaly otvorit flasku a potom otvorit ventilcek...
...zaujímavé, ale väčšinou sa odporúča presný opak - teda namiesto "otvoriť plný prietok" ventil úplne povoliť - takže vlastne prietok úplne uzavrieť...
Ja to dnes odfotim a hodim ... ale je fakt ze takto som to neprerazil aj ked davam velky pozor ked otvaram flasku
dalsia vec je ze toto je cesky vyrobok a vo flaske je uz o 50bar menej. Cert vi.... kupil som to v lokalnom obchode
kde mi ak to zase streli daju kus za kus a mam pokoj.
POSTUP OTVARANIA RV - ktory pouzivam 1) Regulacna velka skrutka vytocit dolu 2) Zavri maly ventil. 3) Tlakomer ukazuje 0 4) Pomaly otvarat tlakovu nadobu! hlavne ked je uplne plna 200/300bar 5) Tlakomer zacne ukazovat tlak pomaly sa dvihat 6) Pomaly pootvorit tlakovy ventilcek 7) Nastav prietok
Editoval ihlan (01-09-2015 08:01:00)
...no veď to tam je tak, ako píšem - a ty píšeš presný opak...
Redukčnímu ventilu by nemělo vadit, když se po skončení práce jednoduše zavře lahev. Před zahájením další práce se jednoduše otevře. První stupně dýchacích automatik také nikdo nepovoluje před uzavřením lahve. Já na argonu, kyslíku, PB, mám také trvale nastavený tlak a nic se neděje. Uvolnění pružiny umožní membráně zaujmout přirozenou polohu( pokud se upustí tlak) a odlehčí pružinu. U red. ventilů, které mají i otvor v memráně se tím dosáhne odfouknutí přetlaku. Můj Harris mini na kyslíku ale toto nemá a přebytečný tlak se musí odpustit přes "pistoli". Malé redukční ventily s rotametrem (Ar, CO2) mají také napevno nastavený tlak. Co se ihlanovi stalo nesouvisí podle mě s manipulací, ale s vadou RV.
...ono ide o "prvé" otvorenie po namontovaní... ...a jemu sa stalo to, čo sa mu stalo preto, lebo mal RV taký, ktorý bol primárne vyrobený kvôli cene, a nie kvôli funkcii...
rcp napsal(a):
ked uz beries "rucickovy" (bez prietokomeru), preco nie tento?
http://www.zvaracky-brusivo.sk/kategori … in-arc-n2/
ta gumena sprcka na "budiky" sa da dokupit aj na tento - tusim to stalo nejakych 5€
a tieto GCE sa bezne opravuju/repasuju