SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý deň prajem všetkým. Chcel som sa spýtať ako správne držať Tig horák napr. pri zváraní potrubia. Konkrétne keď zváram niečo ako potrubia na kývačku ( nie že by som to nevedel zavariť ale na kývačku to cvičím a sem tam malá zrada) mám taký malí zádrhel dosť často sa mi šmykne keramika a bud zalepím wolfram ale uletím z horákom preč. Tak že moja otázka znie tlačiť na horák trošku aby som zvýšil tlak na keramiku alebo naopak zvárať úplne s citom. Ak máte niekto skúsenosti budem vďačný. ALOHA
Cirusalien napsal(a):
Ahoj svářeči, prosím zkušenější o radu. Po zralé úvaze jsem se rozhodl zkusit štěstí ve světě. A jde mi o tohle, mám TUV certifikát EN 287-1 141 T BW/FW 8 S T2 D42 H-L045 ss nb. Uplatním se s tímhle certifikátem např. v Německu? Mám 3 roky praxi v kompletaci podle technických výkresů a svařování potrubních větví a ovládacích panelů vysokotlakých zásobníků na zkapalněný plyn. Problém je že neumím německy. Je to velká překážka? Nebo existují v Německu i firmy kde postačí angličtina? Díky moc za odpověď. Až přijdu na to jak, tak i nějaké fotky svarů přidám :-).
Když si zadáte dotaz do vlákna "Práce v zahraničí", bude vám stačit zadat to jen jednou
Děkuju za upozornění. Z nějakýho důvodu mi to tam ukázalo stáří posledního příspěvku 2007, tak jsem to tam nedával a řídil jsem se stářím posledního komentu.. Moje chyba.
Graman:Já bych hořák vedl s citem už jen proto že čím víc tlačíš tím větší bude defekt v případě "zádrhelu ve formě šmyknutí hubice".
Ládes napsal(a):
Graman:Já bych hořák vedl s citem už jen proto že čím víc tlačíš tím větší bude defekt v případě "zádrhelu ve formě šmyknutí hubice".
Takže když hubici neopírám o materiál ale "vedu" jí "vzduchem" tak si to zbytečně komplikuju? Fakt je běžné vařit s opřenou hranou hubice? Jsem začátečník , proto se tak hloupě ptám. Svařuju hliník ( 7020 drátem AlMg4.5Mn ), mám Jet TIG II s vodním chlazením a pedálem. Podobných dotazů mám ještě plno )
Já si třeba hubici taky neopírám-maximálně když dělám kouťák.Je to závislé na tom jakou mám keramiku a dalších okolnostech.Tupé však vedu nad materiálem.Maximálně když svařuju kořen u silnějšího materiálu jsem nucen o hubici se opřít.
No po anglicky sa tomuto spôsobu hovorí Walking the cup ( chôdza pohára ) ak som to dobre preložil. Niektoré firmy priamo vyžadujú aby zvárač vedel využívať túto techniku. Preto to cvičím. https://www.youtube.com/watch?v=kIKudfYbZHo alebo na nácvik https://www.youtube.com/watch?v=GHmdB_EGdho
Stránky: 1