SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Vzhled a parametry této trafosvařečky, která je tu (a jí velmi podobné) často přestavovována a vylepšována. V tomto kabátě se u nás prodávala v roce 1997 kdy jsem ji koupil. Je jí tedy 12let a stále ji mám jako záložní
hodnoty naměřené na výstupu:
freq:.........50,01Hz
PK-PK:......137,60V
Cyc RMS:..46,6V
Vzhled:
Parametry:
Naměřené výstupní hodnoty:
Editoval prezident (27-03-2009 20:31:45)
Hmm pěkné . Regulace vysouvání jádrem se mi líbí více než skoková... zkoušel jsi měřit sinusovku při různém vysunutí a zasunutí jádra?Osciloskop používáš virtuální tj. přes zvukovou kartu?
dal jsem to sem kvůli tomu, že se tu občas řeší tahle sorta traf a jejich výstupní napětí. Tohle je měřeno tuším na min. výst. proud, ale pokud tě to zajímá vyndám ji a změřím i změny při různě zasunutém jádru. Teď ji stejně nepouživám a navíc co se mě týče tak je použitelná tak leda na ty pokusy a nouzové svařování. Měřený je to na osciloskopu OWON a z něj výstup na počítač.
Wow pěkný jsi mě úplně zaskočil já mám akorát jakejsi německej RFT, kterej jaksi dosloužil tak jsem se jen ze zajímavosi vyptával.
Zkus jen hodit charakteristiku výstupu při plně zasunutém jádru pokud máš chuť a čas .
Zajímalo by mě zda se mění či nikoli.
Takže výsledky měření jsou níže. Měřeno naprázdno
Ukazatel 40A 1,6mm MIN
55A 2,0mm
80A 2,5mm
115A 3,15mm
140A MAX
Jak je tedy vidět, tak se Uvýst. (PK-PK v pravém dolním rohu) prakticky nemění
:-)
Editoval prezident (30-03-2009 20:08:50)
ani ne, bylo to spis na popud viz. výše
Díky prezident.
Admin: Nikdo nic nečekal jen jsem se díval že na min má nepatrně křivou sinusovku, tak jen snad pro pocit poctivých 50Hz?
admin napsal(a):
To je ale překvapení. Čekal někdo něco jiného?
Kuci prosím vysvětlete mi to? Jaktože když přidával ampéráž je ta křivka stále stejná? Svářečka je šrot? Jsem v tomto laik, prot se "blbě" ptám...
Jura197> No jasný nekupovat další šrot doma už vozím jen do remetu apod....
Příště to budu radši řešit přes mail, jak říkám měl jsem osciloskop pár týdnů a pak šel kompletně do háje... Jak jsem psal sinusovka byla mírně zakřivená, po zasunutí jádra se vyrovnala tj. jsem spokojenej a téma se může uzavřít.
MiraGSX
klid, však si rozumíme a pokud to někomu vadí, tak at to nečte.
Stránky: 1