SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry deň . prosim niekoho o pomoc alebo radu ,mam ZU 315-11 ale nezvara ma male napätie na svorkach iba 15v cca a podla dostupných papierov by tam malo na prázdno byt 68v cca, meral som na vystupe z trafa mam 50v cca (pred usmernenim tyristormi) . Vopred Dakujem
Pokiaľ sú diódy v poriadku, prever kondenzátor na výstupe. Dosť častá porucha.
Zdravim ,noo po tyzdni som s ak tomu znova dostal ,diody tam niesu su tam tyristory a je to 6 tyristorovy usmernovač. Kondenzator je ok . dakujem za radu. Takže zobral som osciloskop a začal som merať priebehy vymenil som prve 3 operačne ,potom dalsšie 3 avoala dostal som všetky priebehy a aj plne napätie na vystupe. Ale moja radost sa skončila hned po tom ako som skusil zvarat , po prvom zablesku koniec ,odpalilo mi 3 operaky ,ktore som vymenil znova ale zase po prvom dotyku elektrody to iste ,odpalene operaky V77,V79,V81 . Takže zvaračka zase nefunkčna ,nemal niekto taky problem?
Tuhle svářečku moc neznám,ale u některých typů po výměně tranzistorů (operáků,aj.) je třeba naladit zpětnou vazbu.Mám pocit,že i výše popisovaná závada s tím bude mít souvislost.
určitě tam je bočník, ze kterého se bere napětí pro zpětnou vazbu. Pokud bude přechodový odpor na tomto bočníku, pak se může stát, že výstupní napětí bude v pořádku, ale při zatížení se dostane plné napětí do zpětné vazby. Podíval bych se tímto směrem.
Stránky: 1