SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pořídil jsem si novou "hračku"(Fronius TT),ve 4 taktu funguje normálně,ale když ji přepnu na 2 takt tak hoří oblouk ještě cca 7 sec. po vypuštění tlačítka hořáku a to i v režimu s absencí náběhového a koncového proudu.Manuál a nastavení už mám sjetý tam i zpět ale na nic jsem nepřišel
Editoval Ládes (24-07-2015 23:17:29)
Je to mig alebo tig?? ak je to mig tak asi to bude vyplavenie krátera zvaru ( myslím si)
Graman napsal(a):
Je to mig alebo tig?? ak je to mig tak asi to bude vyplavenie krátera zvaru ( myslím si)
je to v kategorii tig/wig zvaracky, takze to asi bude tig, navyse TT je skratka pre TransTig (TP - TransPocket, MW - MagicWave, ....)
Ládes napsal(a):
Pořídil jsem si novou "hračku"(Fronius TT),ve 4 taktu funguje normálně,ale když ji přepnu na 2 takt tak hoří oblouk ještě cca 7 sec. po vypuštění tlačítka hořáku a to i v režimu s absencí náběhového a koncového proudu.Manuál a nastavení už mám sjetý tam i zpět ale na nic jsem nepřišel
aky je to Transtig?
Transtig 1750 Puls ma v menu dve polozky t-S a t-E, ktore urcuju cas startovacieho prudu a koncoveho prudu pre dvojtakt.
t-E si stiahni na nulu.
v stvortakte tieto casy urcujes podrzanim tlacitka na horaku.
tieto polozky mam aj v MagicWave 3000 Job, ale neviem, ako je to u starsich transtigoch (1600, 1700)
http://ulozto.sk/xmJWT4uP/mw-quick-pdf
Editoval rcp (25-07-2015 14:37:38)
rcp:TT3000.Hořák taky Fronik.Manuál a Menu nastavení mám sjeté tam i zpět zkoušel jsem i speciální 2 takt(STS on) a absencí náběhového proudu i dovaření-po stisknutí tlačítka to hned skočí na hlavní(nastavený proud) a vypuštěním by se měl přerušit oblouk,ale nestane se to a je naprd stehovat si svarek a místo bodů mít 3-4cm housenky.Manuál je k tomu stejnej jako pro MW 3000 jen s vypuštěním pasáží pro AC svařování.Jsem z něj nadšenej,jen tohle mi kapku kazí radost a servis má momentálně dost nabitý program.
pokial mas TT3000 JOB, mal by v menu mat taktiez tieto dve polozky (t-S, t-E).
pozeram manual, a pokial mas v menu STS (special dvojtakt), mal by si uz mat JOB panel a teda aj polozky t-S, t-E (vid. moj obrazok v predchadzajucom prispevku, ktory plati pre JOB panely)
pre starsie panely vyzera menu takto:
tam polozky t-S, t-E sice nevidim, ale nie je tam ani STS, takze to asi nebude tvoja masina
Editoval rcp (25-07-2015 14:56:52)
Není to jobová mašina.Postupně nastavuju:GAS-předfuk;G-L dofuk,G-H dofuk při maximálním svařovacím proudu;
UPS-doba přechodu ze startovacího na svařovací proud;SCU hodnota start proudu(%z Ih);I3-snížený proud(%z Ih);
HFT časový odstup impulzů u HF zapalování;ELD průměr elektrody;
STS speciální 2 takt(okamžitý náběh nastaveného svařovacího proudu);SFS speciální 4 takt s 5 možnými variantami;
C-C řízení chladícího modulu;E-S na vypnutí prostřednictvím robota;PRO uložení nastavených parametrů tlačítkem hořáku;FAC návrat k továrnímu nastavení.Dál pak Hti a HCU pro režim obalené elektrody.
Editoval Ládes (25-07-2015 15:21:14)
tak v tomto pripade naozaj neviem poradit - tieto panely nepoznam
nevidit ti tam ani funkciu tAC (bodovanie), ktora by sa eventualne dala v tomto pripade (stehovanie) pouzit....
Editoval rcp (25-07-2015 15:33:37)
No, s podobnou koninou už jsme se setkali, zkuste nastavit dobu pulsu a dobu mezery na nulu,froník nemá zvlášť vypínač pulsu a nepomohlo to ani vyresetovat, v manuálu o tom nic.
tAC tam tuším je v jiné úrovni nastavení,ale děkuju za snahu.Ono to půjde i v tom 4 taktu jen budu muset udělat operaci navíc.Pokračovat budu až dorazí argon.Ve flaši mám pár litrů.....
Editoval Ládes (25-07-2015 15:53:36)
sorry len sa tu rozkukávam.
rcp napsal(a):
Graman napsal(a):
je to v kategorii tig/wig zvaracky, takze to asi bude tig, navyse TT je skratka pre TransTig (TP - TransPocket, MW - MagicWave, ....)
Ládes napsal(a):
aky je to Transtig?
Transtig 1750 Puls ma v menu dve polozky t-S a t-E, ktore urcuju cas startovacieho prudu a koncoveho prudu pre dvojtakt.
t-E si stiahni na nulu.
v stvortakte tieto casy urcujes podrzanim tlacitka na horaku.
tieto polozky mam aj v MagicWave 3000 Job, ale neviem, ako je to u starsich transtigoch (1600, 1700)
http://ulozto.sk/xmJWT4uP/mw-quick-pdf
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … _setup.jpg
Děkuji slečně/paní(nehodící se škrtněte) Evitě za nakopnutí správným směrem-trefila hřebík přesně na hlavičku-stáhl jsem to v menu v nastavení,nicméně bylo zapotřebí stáhnout i down slope a závěrný proud.Pravda v manuálu o tom nebylo zbla napsáno.....
Editoval Ládes (30-07-2015 19:08:54)
No, u srdíčka mě to zahřálo, asi máme trochu jinou sv.školu, šéf to dává jako příklad co se může stát když si novej strojek prohlížím a mačkám tlačítečka.Froník svařuje moc hezky ,ale má moc funkcí, až pro mě nepochopitelných a zezačátku bez manuálu ani ránu.A to buďte rád že jste si to ještě nezamkl,......jo a nemá PFC, bů........
Právě kvůli pomačkání čudliků a tlačítek jsem to striktně sjížděl s manuálem v ruce a číselnou kombinaci zámku jsem si radši napsal.Jen by mě nenapadlo že když to stáhnu v menu budu muset ještě i fyzicky na zdroji.Tam byl ten zakopanej pes....Pravda PFC by se šiklo,i když.
Editoval Ládes (31-07-2015 20:51:46)