SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Chystá se někdo ze svarfóristů ve dnech 26 - 28. května 2009 na Dny svařovací techniky do Vamberka?
Více info o DST zde: www.esab.cz/cz/cz/news/Dny-svarovaci-techniky.cfm
Dal bych přednost weldingu v Brně. Ostatní akce jsou pro mě jako amatéra daleko.
O takových věcech mi není známo Na ten Welding jezdím každý rok
admin napsal(a):
Chystá se někdo ze svarfóristů ve dnech 26 - 28. května 2009 na Dny svařovací techniky do Vamberka?
Více info o DST zde: www.esab.cz/cz/cz/news/Dny-svarovaci-techniky.cfm
jestli to vyjde a budu v čr.kouknu se tam mám to kousek.
Nevíte někdo kde u nás v ČR.dělá kurzy nebo školení na Orbitalní sváření,Nějaké odkazy na orbitalní svařečky a příslušenství?
Petr napsal(a):
killer napsal(a):
O takových věcech mi není známo Na ten Welding jezdím každý rok
No to nevím. Welding se pořádá jednou za dva roky.
Nj aby se zas nekdo neozval, mimochodem to bylo i v te vanocni soutezi, sem si to ted neuvedomil, ze jezdim i na strojirenskej...Tam je svarecek taky dost:) Proste kazdej rok jezdim do Brna na veletrh
Pro inoxwelder: Orbitální svařování vám zaškolí každá firma, která je dodává. Problém je trochu s oprávněním svářečů. Při zavádění této technologie jsme zpočátku preferovali zkoušky podle ČSN EN 1418. Jenže takový kurz končí praktickou zkouškou přímo ve firmě na zařízení. To znamenalo velký výpadek kapacity pracoviště, zvláště při rozházení funkčních svařovacích parametrů na přání komisaře, který chtěl vidět jak adept zvládá nastavování parametrů. Nakonec jsme skončili s tím, že obsluhu zajišťovali svářeči se zkouškou podle ČSN EN 287-1. Ti aspoň vědí co se v tom oblouku - a to i při svařování v PG - doopravdy děje. Žádný audit neměl k tomuto poněkud dražšímu řešení připomínky. Dokonce jsme byli v jiných auditovaných firmách dáváni za příklad elegantního řešení, protože pokud nebyly zrovna zakázky na orbitální svařování tak svářeči svařovali náročné sváry pod RTG a tím si udržuvali trvale své schopnosti a praktické znalosti na vysoké úrovni.
Orbitální svařování dodává firma ALFA IN.
Díky za příspěvky k ORBIT. odpověď .Hodlám si zvíšit kvalifikaci ,když tý práce ted není tolik,mám sem tam nějaké zakázky pro GSK farmacie a tam se dělá jen orbit,Já tam ručně vaříl jen nepřístupné sváry pro obit a nebo jen stehování svárů,,zjistím ceny a uvidíme jak s časem,,Díky
K povodnemu prispevku, chystam sa na Eurowelding do Nitry, pojdem na otocku tak ak ste niekto po ceste mozem Vas zobrat.
Stránky: 1