SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
dobry den, som zaciatocnik, a uz asi 14 dni citam to forum a som coraz viac pomotany z toho co sa tu pise, , ja viem ze mi niekto hodi ze mam hladat, alebo ze sato riesi stale.. hladal som. a odpovede som nenasiel.. mam einhel trafo. z 92 roku prska ale zvara.. obcas sa prehreje a tak cakam, nevadi mi to.. a chcel by som zvaracku co neprska.. takze mi vychadza CO.. potrebujem zvarit plot a zabradlie a bezne veci okolo domu.. auto neplanujem, na plote chcem pouzit 8 gulatinu s plechom 1mm mozno tam budem zvarat dve 8mm gulatiny dokopy alebo vedla seba..poradi mi niekto, co kupit, za odpovede vdaka.alebo je niekto okolo trencina ku komu by som sa mohol ist pozriet na stroj co ma doma..a dalej, chcel by som prachu odolny stroj, alebo taky co vela nevazi a lahko ho prestahujem, vraj analogy su menej poruchove. vdaka.
Editoval lasky (15-07-2015 14:32:08)
Na plot a bežné veci okolo domu si kúp klasický invertor. Malý šikovný a výkonný. Dnes sa robia vo velkost zapalkovej škatulky
A podotýkam za dobrú cenu. Co čko asi von na dvor nie.... asi si treba ešte čo to doštudovať.
Ledaže s trubičkovým drôtom.. a to už je dosť drahé zváranie... ale proti gustu žiaden dišputát... očko skôr do dielne.
aj nad invertorom som uvazoval, ale zavarim s nim 1mm hruby plech o 8mm hrubu gulatinu ? chcem mat na plote z toho plechu vzory, a nechce sa mi obrusovat potom prskance..
Pokud se i ceočko blbě nastaví tak taky prská inventor a elektrody jer dnes to nejlevnější co muže byt, dneska dost frčí multifungce MMA/TIG/MIG/MAG/ PLAZMA vše pekně dohromady v jednom..
tak prepokladam ze sa stym cockom naucim zvarat. chcem zvarat gulat 8mm s 1mm hrubym plechom a stroj do 500e.. snad mi niekto poradi co ma doma. a take veci stym idu..
...na to by bol ideálny invertorový multifunkčný stroj s MMA/TIG/MIG-MAG... ...niečo ako KITIN MIG 2040, PEGAS 160 MIG, alebo GAMASTAR 175...
Editoval FF (15-07-2015 21:06:40)
dookola domu je najlepsi invertor...mag je skor do dielne (vlastna skusenost) 1mm plech/8ka gulatina to sa ti bude zle zvarat nech uz mas akykolvek stroj
Já bych řekl, že pokud se neplánuje poskytování svařovacích služeb , třeba i sousedsky, na 5 - 15 baráků daleko do okolí, tak nejjednodušší bude si tu svářečku půjčit. A taky nejlevnější.
Pokud plánuješ svařit jen svůj plot a věci okolo svého domu. tak budeš vařit první rok po nákupu, něco ještě i druhý rok a pak svařečku uložíš do regálu a vytáhneš tak jednou za 5 let. Když si pak vztáhneš cenu takových svarů na životnost - elektronika stárne i když se s ní nepracuje, za 10 let bude bezchybně fungovat jen tak asi jedna svářečka z deseti a to ještě obvykle ta nejdražší....
Když už plánuješ svařovat 1 mm plech k 8čce kulatině a to jen pro sebe , tak rozhodně zapůjčení stroje.
Hm, 1mm plech na 8mm kulatinu bude dobrý úlet. 1mm plech se bude propalovat, 8mm kulatina nebude provařená. Přeji hodně štěstí.
Proč by měl být ulet 8mm k 1mm? Proud nastavit na osmičku, začít vařit na osmičce a tu jedničku jen štrejchnout/ připravit. Jde to, jen to chce trochu zručnosti a praxe.
Já netvrdím že to nejde.
s mig 210 od varstroj?
Tomu S-Migu by som sa vyhol.Utrápený plastový podavač ,slabý zaťažovatel.Nie je hodná tých peňazý...
Je to odpad. Strach a hroza.
radsej sa pohliadni na bazosi po dacom z druhej ruky,za tu cenu kupis uz poriadnu masinu
http://www.zvaracka.eu/kategoria/zvarac … ntilom/sk/ bola tu dobra myslienka ze pozicat si.....tak ma napadlo ze kupim tuto.. a potom predam.. ono to znie ze plot.. ale to bude trocha ine ako bezne ploty... je to tak na rok praca ak to budem robit po veceroch,..alebo tento http://www.zvaracka.eu/kategoria/zvarac … rak-3m/sk/
kupim jednu z tych dvoch.. nasiel som tu debaty.. a v podstate su rovnake.. kitin oprava je odomna asi 50km a k omi oprave to mam asi 15km.. co este budem potrebovat k co zvaracke. vidim tu vselijake pasty a hubice a doporucovali nahradny bovden. tak neviem co stym.. flasu z plynom vezmem z plniarne hasicakov su u nas v dedine, a samostmievaciu kuklu mam. doteraz som zvaral len trafom od einhelu co na moje ucely bohato stacilo..
Editoval lasky (25-07-2015 15:29:29)
Na zaciatok ti staci to co k masine dostanes. Max este spray na hubicu aby sa lahko cistila od prskancov zvaraneho kovu.
Ja som mal onoho casu cca 15-17rokov dozadu k novej zvaracke aj par prievlakov , kluc na ich vymenu a kladku pekne v sacku ako sucast
zvaracky.
Vyzvaral som uz zopar 15kg cievok a stale mam ten isty horak aj s bovdenom. Spotrebak je prievlak a hubica ale ak sa dobre staras aj to vydrzi dost dlho v hobby podmienkach.
http://www.zvaracka.eu/kategoria/zvarac … rak-3m/sk/ nakoniec som kupil tuto.. vdaka za poradenie, tym co poradili a ty co si pokecali su hadam tiez spokojny.. raz ak si spomeniem tak sem dam fotky.. je to robota tak na rok. pekny den zelam..
http://laskyy.rajce.idnes.cz/zabradlie takze uz sato zacalo.. este je to len test a nie plot co chcem robit a niektore veci su zvarane elektrikou..ale co cko ide dobre..
S OMI 205 si myslím, že si urobil - za tie prachy - dobrú kúpu... ...a na ten plot bude treba asi poriadny predlžovák.
P. S.: Tie kvety si robil tiež?
Editoval FF (11-09-2015 20:52:55)
vsak o tie kvety islo aby som ich pozvaral.. to je ten tenky plech s hrubym..obcas som prepaloval ale uz to ide, dobre.. to zabradlie je len testom na plot. tam uz nechcem chyby. predlzovacku nebude treba.. urobim kvety do jedneho pola a to vlozim do murika na plote.. zvaracka nepojde z vyhne..
Ukáž nejaké foto z výroby tých kvetov (ak máš).
nefotil som.
Editoval lasky (11-09-2015 21:34:34)