SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chtěl bych zkusit vařit hlinikonou expediční zahradku material AlMgSi1 by podle katalogu měl byt vařitelny dratem AlSi5.
Nenašel by se dobrák co by mi prodál pár metru jen na zkoušku jesti to ta moje migina rozchodí. Argon, pruvlak atd už mam.
,,
Material jsem volil kvuli celkem slušne pevnosti v tahu cca 300 Mpa a dobre svařitelnosti.
Zahrádka bude z trubek cca 25*2mm. Kdyby někdo věděl o něčem vhodnější byl bych rád za info.
děkuji kupec
No, já bych doporučila zapomenout na mig a zavařit to tigem.Budete to mít lacinější a hezčí, na měkej Alsi 5 by to chtělo zkrácenej hořák a puls, drát průměr 1,0, a hlavně hodně šikovné ruce.....tohle nejsou kouťáky, dokolečka je ta vzdálenost a poloha hořáku vzhledem k rychlosti sváření obtížnější,..ať se zadaří...
Editoval Evita (06-07-2015 16:25:17)
No Tigem by to bylo fajn, ale mám miga a zatím kvuli jedné zahradky se mi střídavy Tig kupovat nechce, takže to chci zkusit.
Koupit, Mig,ktery tohle zvadne bude dražsi než celá zahrádka
Koupit Tig Ktery tohle zvladne bude taky dražší než zahrádka
Takže zpět, shanim drat AlSi5
Editoval kupec18 (07-07-2015 06:40:40)
Nebo to dát zavarit někomu kdo je vybaven a umí to
To už by asi bylo levnější si koupit toho tiga, protože je to svaru a svaru navic se to musi cele vařit podle auta.
Ale asi je to celkem jedno protože ta 6082 se tady defakto nedá koupit.
Varil sem zahradku klempířum na auto. vozi na ni 100 kilo bezne. Pouzil sem obyc jackly 20x30x3 mat. 6060 a drat tusim almg5. zahradka bez poskozeni slouzi 2 rokem.
Editoval youngprimitive (28-07-2015 10:34:28)