SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Mám problém. Zakoupil jsem novou svářečku (Kühtreiber KIT 2200), a když jsem chtěl nasadit přibalený hořák s eurokonektorem, nešlo to ani boha. Když jsem nasunul konektor abych chytil závit, najednou se to zarazilo a nešlo to dál, závit nechytnu. Máte někdo podobnou zkušenost ? Dělam něco špatně? Nechtěl bych něco zničit, ale zase nechci bejt za vola a volat na servis, že to neumim nandat :-)...
Dobrý večer. Eurokonektor na straně hořáku by měl mít takový mosazný výstupek, asi 10mm pruměr a na délku asi 15-20mm. V tom jede drát z podavače. pak je tam jeden výstupek odhadem 5mm průměr, délka asi 5mm, to je na ochranný plyn. Pak jsou tam dva piny asi 1,5mm ke spínači na hořáku. To všechno musíte zasunout přesně do protikusu, tedy do zásuvky co je na mašině. Jestli to nejde zasunout nadoraz, tak je někde problém. Zkuste to ještě jednou bez drátu a jen tak vyzkoušet naprázdno.
Vše je to pěkně popsané tady: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … =200907100
Editoval varok (05-07-2015 21:26:26)
Zkuste dotáhnout zajišťovací dutou matici pro bowden-jak už napsal Varok je to ten nejdelší a nejsilnější mosazný výstupek.Ideální je zkontrolovat usazení bowdenu od "domku" průvlaku -nemusí tam sedět jakož i délku bowdenu-pokud bude dlouhý nepůjde zajišťovací matice dotáhnout nadoraz.
Co vím, tak jiné konektory mají Froniusy a hlavně některé svářečky s vodním chlazením. Ale eurohořáky by měly být až na detaily stejné. Zkuste mrknout tady na forum zpět, v sekci naše stroje. Někdo tam má podobnou mašinu, KITT 2400 myslím, nick už nevím. Tak se zkuste zeptat ho. Nebo použijte tlačítko HLEDAT. Párkrát se to tady ty mašiny probíraly.
Editoval varok (06-07-2015 13:34:31)
Varok:Už jste někdy měnil bowden v libovolném hořáku osazeném Eurokonektorem?Vodník má přívod i vratku umístěnou mimo konektor(jsou to ty dvě hadičky zpravidla jedna modrá a druhá červená)To je dá se říct jediný rozdíl mezi klasikou a vodníkem z hlediska vzhledu okolí připojení.
Neřešte to, když už jste si koupil zázrak z Třebíče tak hupsněte do obchodu ať Vám vyměněj hořák nebo že to vrátíte všechno a bude, tohle mi připadá že Vám to ani nepředvedli......zdravím
Ládes: Ano, měnil a hodněkráte. Viděl jsem však už i hořák, teď si nevzpomenu na svářečku, ale to bylo všechno integrované do toho eurokonektoru i s chlazením. Ale to je jen vyjímka.
Jinak jak jsem psal, všechny eura jsou až na detaily stejné a měním tak, že odšroubuji tu krytku na tom mosazném výstupku asi 15mm dlouhém a 10mm průměr. Pod tím je taková mosazná koncovka bovdenu a za to se to vytáhne ven.
Tak už jsem v reklamačním řízení. Jsem zvědavej, jestli to po výměně hořáku bude v pohodě :-) ...
Já měl za to že euro konektory jsou stejně, liší se jen zatizitelnosti.
HonzaKovo napsal(a):
Já měl za to že euro konektory jsou stejně, liší se jen zatizitelnosti.
Jak vidíte asi jsme se mýlili a standardizovaný Eurokonektor má více možností.Schválně můžeme zkusit ty konektory vyfotit čeho se dobéřem.
Tak mi bylo řečeno, že mam sundat tu matici na nejdelším výstupku konektoru, kudy vede drát. Já teda myslel, že ta tam má zůstat, že tam zajišťuje bovden. No nic, jdu to zkusit a uvidíme :-)...
Aha, tak ty konektory co jsem viděl na Froniusech a jiných typech svářeček potom asi nejsou EURA.