SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim,
po zvarani hlinika sa mi okolo zvaru vytvori sediva, alebo biela oxidacna vrstvicka. Ako ju cistite a ako zjednocujete povrch po zvarani? Aka metoda povrchovej upravy je najefektivnejsia?
Ziadne podmienky na vzhlad nie su dane, avsak chcel by som aby zvar az tak velmi nesvietil. Skusal som to ocelovym kartacom, ten to ocistil, avsak narobil som s nim dost ryh.
Dakujem za info.
Napadá mě toho víc:pískování, elox ,pasivace ,leštění u nečlenitých dílců vibrační bruska jistě jich je mnohem víc.
Ahoj, išlo mi skôr o to, ako to kto robí doma. Že sa dá pieskovat, eloxovat a pod. Mi je jasne... Myslel som skôr radu typu: "zoberiem to, spravím ono a je to" :-)
Skus scotchbrite od 3M. Je to brusna rohoz ktora to pekne zjednoti.
Ja pouzivam cervenu a sedu.
Cervena je ostrejsia seda je jemnejsia. Pouzivam to v praci na brusenie pred lakovanim.
Ale aj doma v dielni kde zjednocujem /zjemnujem/ povrch napr po sustruzeni.
Co třeba scotch brite od 3M?
Zmatní ti ale trochu i svár. Možná použít ten nejjemnější (liší se podle barvy).
Edit: SO 545 byl rychlejší :-)
Editoval Jimmys3 (23-06-2015 22:21:05)
Takéto niečo som myslel... Ešte som zvedavý, ako sa vyjadria ostatní.
Jimmys3 napsal(a):
Co třeba scotch brite od 3M?
Zmatní ti ale trochu i svár. Možná použít ten nejjemnější (liší se podle barvy).
Edit: SO 545 byl rychlejší :-)
Skúšal som a je to fakt dobré.....budem používať.
Stránky: 1