SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň. Ako sa dajú spojiť dokopy dva ks nerezového drôtu 1.4301 hrúbky 0,9 mm? Stači na to spajkovačka /či ako sa to volá/, alebo potrebujem plynový horák? Skúšala som to spajkovačkou čo som našla doma pomocou cínu a použila som aj nejaku taviacu kvalaplinu. Ale tie dva drôty nechcu držať spolu. Môže byť, že je nízka teplota?
Pokud není na pájený spoj velké zatížení, tak to jde docela dobře pomocí elektrické páječky a trubičkového cínu cca 1 mm s olovem. Jen je potřeba k tomu použít specielní pájecí kapalinu na nerez. Spoj se ohřívá docela snadno, protože nerez neodvádí teplo vedením v materiálu. Je to jen o praxi. Před rokem jsem koupil onu pájecí kapalinu na nerez, 5 ml za 80 Kč,v prodejně pro radioamatéry.
Ďakujem za odpoveď, asi to chce len prax... alebo vykonnejšiu pajkovačku. Neviete mi poradiť nejakú pajkovačku?
Myslím, že obyčejná smyčková elektrická páječka s výkonem asi 100 W bohatě postačí. Nejhlavnější na tom pájení nerezu je již zmíněná specielní pájecí kapalina na nerez, bez ní to skutečně nepůjde.
ja pri sperkoch z antikoroveho drotu tejto hrubky pouzivam spajkovaci roztok-neviem z pamati nazov-a spajku s 3% striebra-pajkujem beznou pajkovackou, alebo najnovsie mikropajkou na plosne spoje-spoje su dostatocne pevne
Este spomente ze tie pridavne kvapaliny je treba co najskor oplachnut inak dojde ku korozii.
Na slovensku to kupis napriklad aj tu
https://www.gme.sk/spajkovacia-kvapalin … z-p745-005
Ked sa pytas aka staci bolo by dobre napisat aku uz pajkovacku mas
Trafopajka by na drot stacila ale na to treba mat pevne a silne zapastie je proste tazka na jemnu pracu
40-60W hrotova pajka s lepsim hrotom mala byt tiez ok. teraz su v predaji take s nastavitelnou teplotou za 7e na 220V
ale nekupuj tie z LIDLa tie maju ohrev telesa robeny na priamo na 220V (a dost rychlo sa kazia)
Tiez by som sa vyhol takemuto typu (designu pajky)
Ale v GME ktore je dost drahe maju SOLOMON stanice ktore su spolahlive ale cena od €80-90 v cine lacnejsie. 3€0-50
a maju pomerne dobre/kvalitne hroty s velkym vyberom tvarov
A ta kvapalina celkom dobre "cudi" to by som velmi nedychal ak stym robis pravidelne nieje to zdrave.
inak ked to zasyci.... sa netreba toho bat a pokracovat ..
Editoval ihlan (29-05-2015 09:42:37)
Kvapalinu mám presne takú, no a mám mikropajkovačku, teda priateľ má a ja mu ju občas ukradnem... neviem aký typ Tak nič budem skúšať ďalej a ak to nepôjde, zainvestujem do tej stanice. Ďakujem veľmi pekne za rady
Potom si kup do nej novy hrot alebo nech ti daruje nejaky hrubsi ktory obetuje tie vodicky nicia hrot su agresivne.
preto ho treba pouzivat s touto vodickou a na ine veci mat ktory sa stymto nepouzival