SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj lidi včera jsem nahříval a všiml jsem si že mi uniká trochu acetylen z rukojeti nevíte kde bude zakopanej pes ?
A co pouzit sroubovak, par klicu, mozek a pretesnit rukojeti resp napojeni???
No to spíš bude na samotném ventilu hořáku. V práci jsme měli to samé. Vyřešil jsem to montáží jiné rukojeti. Pokud taková možnost není, doporučuji rozmontovat, zjisti co je tam za části a podle toho repasovat rukojeť. Případně koupit novou... V případě neochoty investice, uzavírat hlavní ventil na flašce...
Tak to vezmeme po pořádku a jako pro malé děti:
Na samotném hořáku zkontrolovat gumový kroužek a v případě, že je rozpraskaný, tak ho vyměnit. Demontovat ovládací knoflíky a dotáhnout ucpávky - ničím je nemazat, zejména kyslíkovou! Zkontrolovat kvalitu hadic, dotáhnout hadicové spony a převlečné matice. Při dotahovaní převlečných matic je velice vhodné přidržovat druhým klíčem závitové koncovky na pistoli, už jsem viděl siláka, co utahoval a utahoval, až ukroutil trubičky k ventilům - což mi ještě připomíná, že je dobré zkontrolovat připájení těchto trubiček k ventilům a závitovým koncovkám v bakelitové rukojeti, kterou lze rozebrat po vyšroubování dvou šroubků a matiček M4.
Pokud netěsní samotné ventily, tak lze pistoli nechat repasovat výměnným způsobem u různých firem, např. Rami servis Liberec.
Editoval VašekP (20-05-2015 19:05:27)
Rellik napsal(a):
V případě neochoty investice, uzavírat hlavní ventil na flašce...
v případě acetylenu toto není moc dobrý nápad - stačí prsknout jedna okujka....
už jsem tady dával jednoduchý návod - hořák (klidně zapálený) ponořit do sudu s vodou, nebo do vany.