SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
U KTC 112 se posuv drátu mění trimrem, KTERÝ nelze štelovat přes DPS! (nemá vyvrtanou díru). Druhý trimr pokud se nepletu (už je to dlouho co jsem si s ní hrál) se mění čas bodování 2T-4T.
Tak s tím bodováním jsem měl pravdu?
Akorát jsem to asi spletl s těmi trimry.
Editoval varok (07-04-2015 15:30:10)
Zdarec chlapi,tak já mám v DPS díry dvě,ale jen jeden trimr a to spodní lze přes ni ovládat,a tím jsem na nejnižší rychlosti a přesto moc rychlé mám domluvenou zápůjčku jiného posuvu menší kladky a motor tak to prubnu.Ty posuvy z gamasvaru jsou jiné než ten polský z nářadítechnik i když se tváří stejně. Jen nevím co tam má Discovera ten je tomu mému hodně podobný. Myslel bych si že je to slabým výkonem svářečky ale 4mm pásovinu provařila do "růžova". Viděl jsem jeden ten einhell 170 v akci při sváření a nepřišel mi nějak úžasnější. jen jedině jestli by mi někdo tu svoji desku nevyfotil protože Discovera píše tím co nejde přes desku ale mě to reaguje jen na ten co jde přes desku!!!???
Editoval macomen (07-04-2015 19:30:06)
Ale taky psal, že už si to moc nepamatuje, že už je to dlouho. Takže....?
S vámi je opravdu sranda . Kdybych ji měl na stole , tak vyzkoušení je za pár minut . Hlavně bych se podíval , jak je do obvodů ten trimr zapojen a postupoval dál .
Tak to je opravdu plnohodnotný příspěvek pane bobobo, ale co už .Mě nejde o to co kterým seřídit vím který trimr reaguje na otáčky šlo mi jen o to že názory se různí a já nemám přístup k hodnotám které tam mají být od výrobce chtěl jsem si jen ověřit jestli mám součástky osazeny správně.Hodnoty těch trimrů jsou různé jak jsem už zde popsal a byl to jen dotaz než zkoušet a přehazovat na desce. Nevím ani jaké napětí je třeba na max posuv chtěl jsem jen porovnat jestli je vše správně.Proto si vážím odkazů a pomoci lidí kteří tuhle desku měli aspoň v ruce,nejsem opravdu tak zdatný abych si toto vycucal s prstu a koule mi (teda ta křištálová)zrovna taky nefunguje.Pokud dokážete takové věci kontrolova aniž by jste věděl jakoukoliv výstupní hodnotu jste opravdu odborník a požádal bych vás o info.Howgh.Omlouvám se klukům kteří mi pomoci chtěli za tento můj nepřínosný blábol.
Jenomže ty ji na stole máš ......
To ale nic nemění na tom že ji nemám s čím porovnat že. Jak pak vědět že je vše v pořádku.
Takže rozhřešení je na světě.
Včera jsem měl možnost vyzkoušet jednotku AEK 115, jednotka má skoro zhodné rozměry a rozteče děr jsou naprosto zhodné s KTC. provedení je podobné jen není řízena procesorem,je na ní více smd součástek.Ale a co je hlavní seřízení posuvu má dvěma trimry min-max a opravdu to lze seřídit naprosto přesně,tzn. že využijete dráhu potenciometru na plno a doladění posuvu je tedy jemnější a přesnější.Zapojení AEK je naprosto jednoduché. shodné z KTC
jen třeba na jiný pin (schéma ochotně zaslali z aek) není tam ani o jeden drát více či méně,prostě vyndáte třeba ktc a osadíte AEK a posuv jede jak Fík.
Za mě tedy jednoznačně AEK cena plus možnost seřízení snad opravdu na jakýkoliv podavač funkce totožné z KTC.
Jen ještě chci dodat že jednotka Ktc je tímto na prodej pokud by někdo potřeboval.
Editoval macomen (09-04-2015 12:04:32)
tak ja jsem použil podelší době jednotku AEK 115 fungovala hodinku při seřizovaní posuvu a pod po jenom vypnutí svařečky a zapnutí po delší době se motor posuvu začal točit sam od sebe a reakce na potenciometr ubraní rychlosti vubec žadny z ktc 112 se mi nikdy trohle nestalo schema je totožné ze starší řadou AEK 113 kterase vyrabela dříve. jednotku posílam na reklamaci. a budu davat ktc 112 nebudu čekat na vyřízení reklamace pan na svařečku spěchá.. Já KTC 112 vyladím perfektne behem 10 minut i ze skušebnímy svary jak je dolazena na drat 0,6 a 0,8. asi tak
Stránky: 1 2