SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
zdravím zdejší machry na sváření a zároveň žádám o Vaší radu. Jelikož mi odešla svářečka, tak hledám nějakou náhradu. Co by jste mi doporučili koupit viz. nádpis. Jedná se o starší stroje, a nebo jít do nového OMICRON GAMASTAR 2550L? Děkuji za rady.
Dobrý den, ty Froniusku neznám, jen vyšší řady, nejspíše, ale ten Migatronic jsme měli ve firmě a svařuje docela slušně. Stroj na 3x400V, má příjemně jemný zvuk oblouku, hodí se spíše na drobnější práce.
děkuji za názor, a co ten Omicron? Cena by vyšla + - stejně, ale zase bych měl novou mašinu a 3 v 1.
Dobrý den,na tom Migatronicu jsem dělal 16 roků.Svařoval jsem převážně plechy do tloušťky 4mm.Za sebe říkám ano.Bezproblémová mašina s pasivním chlazením,takže nenatahuje bordel.Jednoduché ovládání.Jak již kolega předeslal,hodí se na menší zámečnické práce.Svařoval jsem v Corgonu a paráda.Kdybych už céóčko doma neměl,šel bych do Migatronicu.
Pokud je zařízení od světově uznávaných výrobců záleží při nákupu na ceně a u starších na stavu.Dá se sehnat za 25000.- třeba ESAB C280 včetně 4m hořáku.cívky drátu,zemnícího kabelu po celkové go s půlroční zárukou.
V neděli se jedu podívat na ten Fronius, tak uvidíme jak to dopadne.
Já bych se rozhodl podle dostupnosti ND a servisu.Migatronic i Fronius jsou špičkové zdroje.Já vzal starší Froniusku namísto úplně nového od tuzemského výrobce a rozhodně nelituju.
Froniusy jsou fakt držáky, ale zase mají hooodně drahé ND. Jsou to myslím Rakušani, ale po ČR mají dost servisních míst. Migatronic jsou taky docela dobré mašiny, ND cenově nevím, ale prý je tam trošku problém ty ND sehnat. Jsou to myslím Rumuni.
Migatronic je dánská firma (má tam vývoj) ale díly vyrábí i v indii a číně.
Editoval Honza007 (18-04-2015 18:18:30)
tak dnes mi psal prodejce, že ten Fronius už je pryč.
a co borci říkáte na toto?
http://www.svarecky-elektrody.cz/esab-o … mxl/d-159/
No pravda, ale tohle je mašina do fabriky, a ono taky ma mit jištení 50A pojistkou a to většna z nas doma nemá takovej jistič.. ale podle disainu je to opravdu migatronic a ne žadna čínska kopie... tu mašinu by utahla tak motorova zasuvka ikdyž na jednu fazi a tak na 50% vykon..
Vypadá jako origo, ale google nic podobného nenašel.
A dotazoval jsi se u zastoupení fy Migatronic? Vždy když jsem s nimi jednal byly ochotní i u servisu starších strojů.
ne tam jsem se neptal, ale i když to bude origo (google by to měl přece najít), tak mi to síť doma asi neudrží.
Tak jsem psal do toho Migatronicu a dorazila odpověď
Dobrý den,
tento typ byl kdysi (na obr. je stroj z roku 2001) pouze pro anglický trh vyráběný u externího dodavatele.
Servis, náhradní díly ani dokumentace, kromě Anglie, pro něj nejsou k dispozici.
V Anglii servis zajišťovala smluvní servisní centra, nikoliv Migatronic.
S pozdravem
Pavel Havelka
Migatronic CZ a.s.
Má to cenu kupovat?
Vzhledem k tomu že je to klasické odbočkové trafo tak to bude vcelku v poho opravitelné (pokud neshoří silová část) .Jediný problém vidím v jištění(pokud máte dostatečné pak bych se toho nebál).
Jištění mám 32b, ale pro celý barák + hospodářskou budovu. Takže je lepší 380 V. Je tak?
A co ten Esab z toho odkazů výše, to by na doma mohlo stačit, co?
Vyřešeno, všem děkuji za reakce. Nakonec jsem koupil toho staršího Froniuse, tak snad jsem neprohloupil a mašina nějaký ten rok pojede. Jinak vaří nádherně.
prosím o radu, co si vybrat: mám možnost koupit staršího Froniuse Variostar 247, nebo Esab Power Compact 200 taky starší, nebo raději něco nového , třeba z Polska ten Migomat synergy? Všechny tři jsou v mé cenové hladině 10k Kč +-
nejsem profík, jenom na takové domácí svařování
děkuji
Editoval sutneosv (02-12-2017 11:54:16)
Po dobrých skúsenostiach by som si vybral Fronius 247
Fronius - je to spolehlivá řada odbočkových strojů.
Stránky: 1 2