SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, zohnal som Co Formig 189 z druhej ruky. Skusal som zvarat a nastal problem, nemozem regulovat otacky na posuv dratu. idu strasne pomali a ani pri 1 nestiha podavat drat a zvaracka iba prska. Ked posuv dratu nastavim na max tak sa drot rozbehne normalne ale inak ho podava velmi pomali, zvaram 0,8 dratom. potreboval by som poradit co by mohlo byt zle... Dakujem
Skus zkontrolovat přítlak kladek
Ten som pozeral, uz samotny podavac sa toci pomali...
Chyba v regulátoru otáček, možná potenciometr
potenciometer som dnes meral. ten je dobry... nema niekto schemu regulatora otaciek?
A to len len tak schemu bez popisu polovodicov ? Inak je to jednoduche aj bez schemy opravit , ked tam nie je neaky Atmel alebo Pic ... A co si meral na potenciometri ze je dobry , a este ako si ho premeriaval ? on sa zda dobry , ale nie po celej drahe funkcny ... Radsej kup novy za 1.5€ a vymen ho po opotrebeni ...
meral som ho odporovo. po celej drahe mi ukazoval linearny posun... nie je problem kupit novy len sa mi nezda ze od zaciatku podava pomali a az pri desiatke zrazu zacne bezat normalne
tak tam skus druhy potenciometer na drotikoch alebo trim ... odporovo merakom je to diskutabilne ... vyber ho von a daj na to napetie a meraj ako bezec meni napetie , a potom co ti povie ...
Také ho mohl nějaký doveda vyměnit a dát např.10x vyšší hodnotu ....
Pro mbf - asi si budete muset rozmyslet co vlastně chcete. Atishajn radí vyzkoušet v prvním kroku funkčnost potenciometru podávání drátu, vy bez zkoušení (udávané měření multimetrem je nesprávné) tvrdíte, že je dobrý. Když nechcete kupovat nový potenciometr máte možnost si ho nahradit řadou odporů a zkoušet skutečný posun drátu. Bez měření pod zatížením ale nezjistíte funkčnost.
ospravedlnujem sa za nevedomost... momentalne je tam na regulaciu posuvu linearny potenciometer s hodnotou 250K ohm neviem ci je to spravna hodnota , viete mi niekto poradit ci tam taky ma byt? Dakujem
http://www.formica.sk/kontakt/ mbf pozri si telefonne cislo do servisu firmy, zavolaj tam a hned budes vediet kde je pes zakopany.. poradia Ti z prvej ruky..
ahojte, prosim o radu.
mam zvaracku Telwin telmig 150/1 , som s nou spokojny az na to, ze pri nastavení max amperov ( stupen 2, MAX) tak posuv drôtu trhá, nejde plynulo. Tym padom tie zvary stoja vacsinou za prd. pri nastaveni stupen 2, MIN., ide pekne. nejake rady ako to vyriesit ? kupoval som ju s drôtom 0,6mm, ja som si tam dal 0,8mm, neviem ci to robilo aj na tom tenšom drôte..., nasiel som toto http://www.zvaracky-stroje.sk/telwin/po … otu-153900 ale neviem ci mi to pomoze. diky za odpovede.
Dobrý den, sice nevím, proč to dáváte k dotazu svářečce Formig 189, ale to je jedno. Zkuste povolit tu přítlačnou páku podavače a zkuste jak podavač jede na tu max. 2. Jestli pojede dobře, tak máte asi něco z bovdenem, nejspíše zlomený nebo ucpaný. Jestli to bude trhat, tak je problém někde v elektrice, asi s deskou řízení posuvu. Při výměněn drátu jste přehodil kladku na větší drát?
Editoval varok (24-03-2018 16:47:16)
Ano prehodil, bovden mam k tomu novy nahradny,asi skusim vymenit.
Aha, v nadpisu je jen podavač drátu. Tak to jsem špatně přečetl. Formig 189 píše až tazatel v otázce.
Editoval varok (24-03-2018 16:53:48)
Zdravim, dakujem za rady. Nakoniec som sa dopracoval ku scheme a zistil zom ze nejaka sikovna dusa tam dala potenciometer s 10x vyssou hodnotou ako tam mala byt. Po vymene za spravny potenciometer je zvaracka funkcna.
varok napsal(a):
Dobrý den, sice nevím, proč to dáváte k dotazu svářečce Formig 169, ale to je jedno. Zkuste povolit tu přítlačnou páku podavače a zkuste jak podavač jede na tu max. 2. Jestli pojede dobře, tak máte asi něco z bovdenem, nejspíše zlomený nebo ucpaný. Jestli to bude trhat, tak je problém někde v elektrice, asi s deskou řízení posuvu. Při výměněn drátu jste přehodil kladku na větší drát?
bovden som vymenil, a ako som rozobral horak asi som povytiahol hadicku kadial vedie plyn kedze to syčalo tadial. takze zase rozobrat a ventil na plyn som tiez rozobral (co som asi nemal :-( ) , zlozil to spät a fučí cez to tesnenie naboku, normalne to zlozim a akonahle pustim plyn z flaše tak tlak plynu roztiahne druhu cast ventilu asi o pol milimetra a prefukuje tadial, tak som to zalepil silikonom a cakam ci to pomoze :-(
Dobrý den, no to byla asi chyba. Z mých zkušeností to je v podstatě nerozebíratelné. No, rozebrat to samozřejmě jde, ale jak píšete, tak to potom fučí. Já jsem tuhle chybu taky dvakrát udělal. A i když jsem to zalil lepidlem, pořád to někde fučelo. Nový ventil stojí asi 150,- kč. Teď mám eurohořák a tam už tahle debilita není, naštěstí.