SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Chalani poradte z vlastnych skusenosti jak na 100% UT. Koren prevareny krasne vybruseny do cista. Na druhej vrstve stale pohorim. Percentualne by som to nazval 80% uspesnost :-(. Ta ista masina...tie iste parametre...ten iisty drot....ten isty prac.postup. Uz som vyskusal hadam vsetko aj tahat na " spatecku ". Podotykam,ze uz potom az po krycie vrstvy vsetko O.K. Neda sa ta sonda nejak o....bat ? :-D alebo poradte nejaku fintu...
Málo informací pro posouzení.Rozumím že máš 80% svárů v pořádku.V jakém plynu ,vodou chlazeným hořákem,čistota materiálu,průvan?Předpokládám že 80% úspěšnost-nejsi začátečník.Může být vadný materiál svařence.
O co konkrétně jde?Není to provařené, nebo jsou tam vměstky,na jakém materiálu,čím vybrušujete povrch kořenové vrstvy?Neměly by být parametry výplňových vrstev vyšší než u kořenové?Na druhou stranu buďme rádi že o....bat sondu není až tak jednoduché když si vybavím plynovody apod.Je mi jasné že člověka se.e když mu něco co dělá pečlivě a svědomitě nejde a on neví proč,ale když se povede chybu odhalit a odstranit potěší to dvojnásob(kolikrát je to úplná banalita).
Editoval Ládes (09-04-2015 17:00:42)
Plyn je 82% argon...18% CO2, masina fronius vodou chladeny, parametre cca 297-305 A. Typ zvaru Kcko. Korenova vrstva zvarana v polohe PC / cize koren pretaveny na skrz /. Druha vrstna az po krycie zvarane do Vcka. Koren z druhej strany vybrusovany 7mm brusnym kotucom, zvysne vrstvy bud prebrusovane danym kotucom alebo dratenym kotucom. Material tryskany a zvarove plochy prebrusovane. Prievan neni....kolega od vedla z boxu 100x.....100 uspesnych. Ten isty material ako ja. Podotykam,ze vzdy sa chyba ukazuje na druhej vrstve.
Editoval gabrielito (09-04-2015 18:46:38)
Nepopsal jste typ vady. Jsou chyby v natavení boků úkosu nebo na ploše první vrstvy? Nebo jsou tam vměstky? Podíval jste se "do ruky" kolegovi s dobrými sváry? To není hamba, to je zodpovědnost. Z prvního pohledu to totiž vypadá na příliš vysoký svařovací proud a tím pádem vysokou dopřednou rychlost pohybu hořáku.
Pozeral som sa aj kolegovi....to mi nedalo. Vyzera to tak akoby nebola natavena platna. Ide o to,ze v jeden den zvarane.....jedne parametre...jedna masina...jeden drat....jeden a ten isty prac.postup a z desat dva nevyjdu :-(. Uz ma napadlo ci to nebude prudami ale to by nevysli vsetky UT. Uz som skusal pridat drat malinko nech zarezava....uz aj ubrat nech stiha natavovat hranu....nic. Opat mi dosli dve opravy... 40mm platna K zvar :-((. S..re ma to lebo sa mi to nechce furt opravovat....Drazkovacka a kopat az do zakladu....keby pod povrchom tak nepoviem pol slova ale az dole tak to ee...
Osobně bych zkusil parametry ještě snížit přec jej je to oboustranně půl V.Proč je to jen v 2.vrstvě?Můj typ je že máte nevhodné vedení vzhledm k typu sváru a parametrům.Zkuste víc natavovat tu část bez úkosů a lehce a kratčeji to přilípnout na zkosené straně.Teď se dostávám k tomu proč už se to v dalších vrstvách neděje-už tam holt máte navařeno víc materiálu,takže už nehrozí že se vysokými proudy propálíte skrz kořen.Takhle máte potřebu pracovat pečlivě ale možná nestíháte tempu podavače a může se stát že vám lázeň předbíhá drát.Pak to tam jen bez natavení silnější části nateče.
Editoval Ládes (10-04-2015 20:29:28)