SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
zdravím vybírám invertor a rozhoduji se mezi těmito dvěma. Který by jste doporučili Vy? Svařuji nejvíce elektrodami 2,5 a 3,2 přěvážně JeKl 35x35 ale taky dost pásovinu o síle 7mm. Ale u těch silnějších materiálů to není tolik v kuse. Jde mi o to který z těchto invertorů si lépe poradí s těmi silnějšími materiály.
díky za rady
http://www.svarshop.cz/sortiment/svarov … -1900d-pfc
http://www.svarshop.cz/sortiment/svarov … -kitin-190
Editoval pear (04-04-2015 11:12:03)
Gama je silnější. Nicméně je úplně jedno který zvolíš, jelikož budeš nastavovat proud podle elektrody a ne podle tloušťky svařovaného materiálu...
Podle parametrů mají obě 150A při 60%, spíš která znich to zvládá líp ten silnější material a která je spolehlivější?
Jo ale u 100% má gama 130A a kit jen 110. Silný materiál zvládnou obě dvě naprosto stejně. To není o svářečce, ale po samotném sváření. I slabou svářečkou můžeš vařit materiál třeba 20mm silný. Jen na to budeš muset použít slabší elektrody ,která ta svářečka utáhne. Takže pokud vaříš 2,5mm elektrodama (kolem 80A) případně 3,2mm (kolem 110A) tak je naprosto jedno kterou svářečkou to budeš vařit.
Díky za radu, a jak je to se spolehlivostí? Ty by jsi doporučil Omicron? Přemýšlel jsem ještě nad tímto strojem. Co myslíš?
http://www.svarshop.cz/index.php?option … p;Itemid=7
O spolehlivost asi nejde,ta bude stejná. Max. proud bude věc jiná. Na max. parametry nebude stačit
běžný 16A jistič na 230V. Já jsem volil variantu 1700HF,kde 16A stačí.
Já nevím, že furt řešíte jističe... Nikdo snad nikdy nebude svařovat na plno co svářečka dokáže. Já vařím mojí tigovkou na zahradě, kde jsou vytažené zásuvky ze světelného okruhu (10A jistič, pro šťouraly jsou tyto zahradní rozvody včetně uzemnění), navíc kolikrát i na 25m prodlužce a to vařím i kolem 150A a zatím se mi ani jednou nestalo, že by mi to vyhodilo jistič... Je sice fakt, u TIGu je nastavený náběhový proud, který je o dost nižší, než ten plný svařovací a tak to může být způsobeno tímto. Prostě tam není náraz jako u elektrody, kdy je na elektrodě naopak ještě víc proudu než při svařování (zapalovací proud). Tady by tedy mohly být problémy s jištěním...
Rellik napsal(a):
Já nevím, že furt řešíte jističe... Nikdo snad nikdy nebude svařovat na plno co svářečka dokáže. Já vařím mojí tigovkou na zahradě, kde jsou vytažené zásuvky ze světelného okruhu (10A jistič, pro šťouraly jsou tyto zahradní rozvody včetně uzemnění), navíc kolikrát i na 25m prodlužce a to vařím i kolem 150A a zatím se mi ani jednou nestalo, že by mi to vyhodilo jistič... Je sice fakt, u TIGu je nastavený náběhový proud, který je o dost nižší, než ten plný svařovací a tak to může být způsobeno tímto. Prostě tam není náraz jako u elektrody, kdy je na elektrodě naopak ještě víc proudu než při svařování (zapalovací proud). Tady by tedy mohly být problémy s jištěním...
Proč kupovat něco,co se nedá využít?????
Čo je to take využít Kefalín?? Je do dost relativní pojem:) To že něco nepoužívám na plno neznamená že nevyužívám jiné možnosti/funkce daného zařízení.
Kdo využívá funkce třeba telefonu televize počítače atd atd?
Editoval Honza007 (05-04-2015 19:24:04)
kemppin napsal(a):
Rellik napsal(a):
Proč kupovat něco,co se nedá využít?????
Třeba proto aby to bylo 100% ve výkonu, který nejvíc potřebuju? V práci taky máme 500A stroje a přitom se nejvíc pohybuju kolem 200A...
Proč kupovat něco co má třeba jen 130A na max, přičemž zatěžovatel u 100% má třeba 80A a budu s tím svařovat nejvíce 3.2mm elektrodama kolem 110A? Jako jen proto, že mi těch deklarovaných 130A stačí? Opravdu nestačí. Raději si koupím něco co má max 200A a 100% zatěžovatel třeba 110A a využiju to víc než tu slabou svářečku.
Editoval Rellik (06-04-2015 11:36:02)
Já osobně bych doporučil KIT. Důvod? jednoznačně daleko levnější pozáruční servis. :-) Vlastní zkušenost
Stránky: 1