SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,
udelal jsem si radost a koupil tuhle svarecku. Zatim funguje skvele na uhlikove oceli. Ted bych s ni rad vyvaril karter na stare Jawe. Co pro to musim udelat, abych to zvladnul? Podle vyrobce svarecka hlinik umi. Rovnou rikam, ze na TIG nemam...
Nikdo neporadi? Potrebuju dovarit urezany karter na motoru co slouzil v trakturku. Nepotrebuju aby ten navar nejak vypadal stejne se to musi potom strojne obrobit a vybrousit. Jakou elektrodu mam pouzit? AlMg5? nebo jinou? V jakem roztoku ten karter machat aby se z nej dostala mastnota?
o masinu by som sa nebal ta to urcite zvladne je to predsa ESAB
karter by som mechanicky ocistil ( miesto zvaru ) Potom odmasnil a zvaral
AlMg5 sa chvali na pouzivanie podobnych AL zliatin takze by to mohlo ist
pockaj ale na vyadrenie skusenejsich ja mmam len nejaku teoriiu
Cim to odmastit aby to vytahlo mastnotu i zevnitr a nedelalo pupinky? Plyn cisty argon? AlMg5 je na to vhodnejsi nez AlMg12 nebo AlSi5/12? Pred svarenim nahrat? Na kolik cca?
Když jsem svářel vanu motoru tak jsem odmastil ředidlem C6000 (hlavně nechat odpařit ředidlo ) pak šla na 2 hodinky do trouby na 250°C (tim se dostane olej z poru) hned dokud byla předehřáta zavařeno drátem AlSi5 a už 1,5 roku jezdi bez problémů
Na tyto věci je lepši AlSi5/12
znamej mi jeste rikal ze pred svarenim mam okoli svaru zlehka obrousit bruskou abych odstranil i z okoli svaru ty oxidy. cim na to nejlip?
nerezový dráťák
ja pred brousenim odmastim, pak brousim, a pak znova odmastuju.. a nekdy se mi osvedcilo karter vyvarit ve vode s jarem.
Ja si myslim ze obrousit tenouckou vrstvu oxidu ani nejde, ihned se to zase zatahne oxidem, proto AC svarovani. Kdyz obrousit okoli svaru tak kuli kekelu a spinavym vrypum a necistote vseobecne..
Jeste dotaz kde v Praze nebo v Tabore schrastit argon? Zatim jsem dost narazil vsude jen flasky pujcujou na pronajem ale nejsou ochotny naplnit ani hasicak ani argonovou flasku se zkouskou
Pro CIJOML - na téma argonu je tu obrovské množství příspěvků, stačí trochu pohledat.
Mimochodem argon,mix i Co2 včetně lahví už nabízí i pár známých prodejců svářecí techniky.
V Praze např. Chobola. Náplň ARGON 18,8 l 1190,- +DPH.
http://www.chobola.cz/prislusenstvi/lah … rgon-188-l
když odmaštuji tak acetonem a pak oprášim plavenou křídou a setřu..používám když černím / brynýruju a funguje to (je to citlivka na mastnotu)..ale to je spíš na plochy, ne na schovaný kouty :-)
Editoval jonky (26-03-2015 20:36:19)