SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim chlapci
Chcem si kupit novu zvaračku, na pracovne učeli
no neviem sa rozhodnut medzi: Gama1900L PFC , Gama 190L , Fenix 200 pripadne nieaku inu ak ju odporucite
Požiadavky mam asi take:
Použivat ju budem aj na elektocentrale ( 6,5kva s AVR ) s kablom 2,5mm okolo 50m
Zvarat budem aj konštrukcie aj potrubie
A aby mala konektor na pripojenie dialkoveho ovladania
Dakujem pekne za radu, a odpovede
V případě využití invertoru pro pracovní nasazení (montážního typu) doporučuji značku FRONIUS.
Chcel by som nieco ine okrem Froniusa ak by sa dalo na montažne prace
Tiez som uvažoval o Froniuse TP 1500RC
Ale radsej by som niečo ine, tak tiež spolahlive chcel
Kemppi,Lorch,Miller,EWM, svářeček lepších a kvalitnějiších než ta gama je snad celá řada. Pokud to ale hodlám poslat z lávky na 20m cestu vzduchem stačí na to i ta gama a je vcelku jedno co to je .Pokud jsem limitován rozpočtem pak není moc na výběr.
Ja mam kemppi minarc evo 180 ...
Ale Kitin 145 mi po 8r uz dosluhuje a zvazujem ci dat do servisu alebo kupit niečo nove
Uvazujem nad tou gamou 190L , len nikde som na nu nenašial recenziu zatial
Ale podla udajou nevyzera zle, ma dobre zatažovatele a aj zvara s -40% podpatim
Len aka je skutočnost, tak to neviem
Když už to tady je tak se snad zakladatel tohoto topicu nebude zlobit když položím jeden dotaz ... včera jsem náhodou narazil na inventor
http://aukro.cz/invertorova-svarecka-200a-8-8kw-tig-mma-eurotek-i5188325705.html
a nějak mi vrtá hlavou ta cena , zrovna potřebuji zbudovat plot tak by se mi docela šikla a tig beru jako bonus navíc ...
Editoval NPete (26-03-2015 10:46:16)
jasne v pohode veď sme predsa na diskusnom fóre, tak diskutujme
Neviem čo to je za značka, ešte som s takou nerobil
Podľa parametrov a vzhľadom na tvoju požiadavku na prácu okolo domu, si myslím že bohato postačuje
Ono jedná vec je zváračku požívať doma, a iná vec je ju používať denno denne v práci
Ale ako skúsiť ju môžeš za tu cenu Potom daj vedieť ako si spokojný, ak sa pre ňu rozhodneš
Prodejce má docela dost negativních hodnocení, i když je pravda, že i dost kladných.
Na štítku je uvedeno napětí naprázdno 50V, to pro MMA není zrovna mnoho. Níže v tabulce je napětí naprázdno 60-80V.
Dále je uveden výkon TIG/MMA 200A/8,8kW, což je na 1 fázový stroj docela dost. Přitom na štítku je uveden vstupní proud I1eff=10,3A a I1max=14,9A, tedy něco nesedí.
Preto je lepsie zvaračku kupovat v nieakom certifikovanom obchode si myslim
Ještě jsem na razil na jednu ale pořád uvažuji nad tím tigem ... ale dík za reakce
http://www.svarecky-eshop.cz/bazar-predvadeci-stroje/
Všechno čína neznámé kvality. Když už TIG tak HF zapalování, ne že by to nešlo škrtáním ale jsme v 21 století a když už tak už ne ?
HF nemá ani ta 200A.
Pak je třeba taky Argon k TIGu .
Ne že by to bylo špatný ale taky nikdo nemuže říct jestli je to dobrý když to nikdo nemá a neviděl vnitřnosti Svařovat to bude zase je otázkou jak a štítek snese všechno
Stránky: 1