SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
caute uz dlhši čas premyšlam nad zostrojením vyhne ale akosi si enviem rady. skor by som chcel asi plynovú ale netušim vobec ako to funguje a ako to zostrojit doma a podobne preto sachecm spytat či nemate dake skusenosti pripadne vykresy alebo dake rady ktore by ste mi mohli dat. chcel by som to prevadzkovať na propan-butan alebo pripadne na čistý propán. Ďakujem za akždú radu.
Dobrý dotaz. Taky jsem už o tom dlouho přemýšlel ale nikdy na to nebyly peníze ale musím to nějak zmáknout.
letos jsem dokončil malou výheň z litinových dvířek od pojistkové skřínky ,ventilátoru z turbokotle a funguje supr na kovářské uhlí foto ti mohu poslat na email ,neumím vložit
hm....
zaujimave
Ahoj, sháním nějakou malou výheň na takové to domácí kování. Peněz nemám moc na zbyt, takže strop max. 5000Kč. Pokud by jste někdo měl ohniště, větrák s motorem a ledviny (nebo i ohniště, kde ledviny nejsou), tak beru i to- stůl si snadno dodělám sám.
Co treba vyzkouset google.cz? Do pole staci napsat "kovarska vyhen bazar" a muzes vybirat co hrdlo raci....
Taky sem si stavěl výheň stačilo pár plechů a trubek a je to
Já bych chtěl nějakou lepší, alespoň litinový ohniště, nebo lépe s ledvinkama. Pokud by jste někdo měl doma ohniště s větrákem, leb lépe ještě i s motorem, tak jej rád koupím...
Tomape: jednu výheň sem měl možnost koupit za 3000, byla ok, ale musel bys být z Vysočiny
Návody na výrobu výhně doma jsem na netu někde viděl-na občasné použití stačí vyrobit ohňovou mísu z ocelové pásoviny(ideálně žáruvzdorné,ale i obyčejná 11 373 vydržela hobby kováři přes 2 roky než si vydělal na normální výheň)80 až 100x10mm-seřezat tak aby se z toho sestavil trychtýř ve tvaru komolého jehlanu,nastehovat následně svařit a podle svých možností a dostupného materiálu vyrobit klapku popelník a přívod vzduchu(zdroj může být ventilátor z auta,vysavač nebo fukar)-fantazii se meze nekladou.
Na netu a youtube je vic než dost návodu třeba i z brzdových kotouču nebo bubnů.Ale pokud člověk nekvaltuje da se sehnat opravdova(tovarní) od 3-4 tisic víc.Já sehnal pul dvouvyhně za 3000.
nechvátám na ní, když by byla do června, bylo by to akorát.....
Nechci kritizovat, ale ten střed je jen z obyč plechu? To podle mě moc dlouho nevydrží. Na něj by to chtělo splašit někde v kovošrotu origo ledvinky.
Je to 10x120 pásovina 11373.Uvidíme ,použil som čo dielňa dala.Nemám v pláne toho nejako veľa kuť.Pohrať sa a občas si len pomôcť...
Editoval Robi G (02-06-2016 22:56:07)