SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Unikající proud bude velký problém starších svářeček, až budou všude, i v kutilských dílnách, povinně namontované proudové chrániče. A obecně všech starších spotřebičů, bude to takové elektrotechnické "šrotovné" placené z kapes občanů.
Nedostatečně odrušený invertor by doma poznat jít měl podle rušení televize nebo rozhlasu. Jinak asi odrušovací filtr u invertoru bude jedna z prvních věcí, která bude u levného invertoru vykostována. Protože nemá na funkci invertoru žádný vliv. A dá se tam hodně šidit na kvalitě a ceně - povoleném napětí kondenzátorů, dimenzování tlumivek atd.
Co se týká dovozců elektroniky a elektrotechniky, tam bývá dnes používána finta využívající rozdílné národní předpisy v zemích EU. Dovozce si vybere tu zemi, která má ty předpisy nejvíc benevolentní a tam si nechá zboží otestovat a dovoz schválit. Potom může legálně dovážet do všech zemí EU, i když zboží nemá takové bezpečnostní parametry, které třeba české předpisy vyžadují. Spektrum doplňují skutečné nelegální dovozy zboží s parametry nesplňujícími ani ty nejbenevolentnější předpisy a s falšovanými nálepkami a dokumentací. Pro revizní techniky docela džungle.
Editoval Radim (29-06-2012 07:29:53)
Dobrý den,
jsem tady nový a mám dotaz k TMB-125-1:
jaké žárovky jsou v kontrolkách? Jedna je 6V 2W a druhý chybí. Děkuji předem za odpověď.
tlačítko hledat , schema RTB
Tak díky. Tlačítko hledat jsem použil před napsáním příspěvku. Schema od tebe neobsahuje údaj, jaká žárovky tam patří.
Na zadání "schema RTB" se najdou 4 vlákna. V posledním z nich je schema RTB-2, a tam je údaj, že tam mají být doutnavky (?!)
Ale ve svářečce, kterou jsem dostal na opravu (bez návodu) je vložena jedna žárovka 6V 2W. Byly tam přehozeny kabely v síťové zastrčce.
Prosím, poraď, jaké žárovky nebo kontrolky tam patří. Že si to mám někde najít, to nepovažuju za odpověď.
Dobře , ta jedna zbylá 6V je dobrá . Já tam mám na větší napětí , ani nevím , jen tak mžourá-jí . Je to dobré kvůli špicím , neodejdou . Nevím , jak hlasitou máš dílnu , ale zapnutí i přes softstart je slyšet , je fakt , že za běhu již ne . Kontrolky beru jako designové doplňky . Když už jdu něco svářet , tak trafo nevypínám , je to pár wattů , vypnu až při konci práce . Šetřím vypínače .
Děkuji. Žárovku jsem koupil, vložím ji tam. Já nesvařuji, svářečku mi dal strejda na opravu náhodou, prý málo vaří, nebo něco takového. Byla půjčená několika známým a někdo se podepsal.
Že málo vaří, to mi napovědělo, že je asi připojena na 230 namísto 400. A fakt.
Takže odpoledne zkompletuju a vyzkoušíme, případně napíšu výsledek.
Editoval Papajohnny (10-03-2015 14:26:50)
Tyto stroje nějak nemají kurvítko .... Pokud někdo nenasype do přepínače piliny ....