SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim ak duplujem existujucu temu sorry, ale snazil som sa nieco najst, no nic co by mi pomohlo som nenasiel. Chcem sa s vami poradit do akej znacky by ste isly skor v pripade ac dc. V byvalej firme sme mali Fronius Magic Wave v podstate to bola celkom dobra masinka no ide o to ze ci si za cenu kolko stoji Magic nezozeniem nieco tiez kvalitne s priradnym rychlym servisom v SR. Rozmyslal som nad znackami Lorch, Migatronic , Kemppi ci ESAB. Ide o to ze vo svojej firme mam jednu acdc masinku, je to polsky stroj Magic Viper 210 no podarilo sa mi ziskat dost velku zakazku a tato zvaracka nestiha kedze ma slaby zatazovatel pri 200 A dokaze ist cca 20 min a potom musim cakat pokial ochladne. Zvaram AL trubky o priemere 50 mm s hrubkou steny 5 mm(zvary su na frezovane sedla ).Za kazdu dobru radu vopred vdaka s pozdravom Peter
Ak ti môžem odporučiť , kúp aspoň 400A stroj.
Nebudeš mať potom problémy, že ti zváračka vypína , alebo je výkonovo slabá .
Hliník potrebuje veľa prúdu ...
U nás v práci máme všetky stroje 400A a ešte nikdy sa nestalo , žeby sa niečo prehrialo.
Fungujú spoľahlivo aj v letných horúčavách celý deň.
Ako napisal už m.evil : na tak hruby material-obzvlast hlinik potrebujes poriadny vodou chladeny aparat.Kemmpi Mastertig alebo nieco od Migatronicu ci Froniusu do 300-400 A a kazdopadne voda chladenie a nemas s nicim problem.
vela zdrau