SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den prosím o doporučení druhu wolframové elektrody pro svarovani AL dekuji
zelena - aspon 2,4 mm
Děkuji já to zatím zkousim šedou 2,4 a tak tedy zkusim tu zelenou a je tam znát nějaký rozdíl?
Sedu som este neskusal. Ja preferujem zlate. Ale aby som pravdu povedal, nevidim tam pri zvarani skoro ziadny rozdiel.. Rozdiel je vidiet iba pri bruseni. Zelena je nachylnejsia na zlomenie spicky ked som ju skusil nabrusit do ostra.
No ja pouzivam jen sede brousim to diamantovou bruskou takze to je bez problemu spicka se stejne odpali tak asi zustanu u sedych at se mi to nemota ja myslel ze tam bude nejaky vetsi rozdil. :-)
Rozdíl tam je velký, elektrody legované lanthanem - zmiňované zlaté a ještě modré mnohem lépe drží "špičku" při AC svařování tzn. nemají tendenci dělat kuličku jako zelené, což se projevuje na chování oblouku. Projeví se to i při zapalování oblouku - s mírně zakulacenou špičkou lépe zapalí oblouk než s kuličkou(není nutné nastavit vysoký zapalovací impulz, který sám o sobě elektrodu zakulacuje).
ja pouzivam zlatu 2,4 nabrusenu skoro do spicky a ona masina si sama spravi gulicku,ale klamem to tak že davam v nastaveni masiny priemer elektrody 2,0 mm alebo aj menej 1,6 mm.A potom nerobi taku velku gulu na konci
Takže zase spis zlata než šedá já mám šedé a těma varim vše tak nevím jestly nezkusit ty lanthanove ale nechci to moc míchat jinak já mám nastavenou svarecku na hodnoty od výrobce tak doufám ze to je optimální z hliníkem zacinam tak to nechci moc pokouset ale přijde mi ze to nějak špatně chytá oblouk
Kempi používá jako referenční elektrodu šedou. Ta určitě problém způsobovat nebude. Nerozumím co to znamená nastavení na hodnoty od výrobce.
No nastavení od výrobce je například při svařování AC balanc frekvence atd jinak dnes už jsem ty hodnoty přenastavil a ten problém se zapalováním ,asi je ta svařečka dost citlivá na ukostření jinak co se týče barvy wolframu zůstanu u šedý :-)
Od toho tam ty hejblata sou kazdej svarovaci proces potrebuje jiny Balance, jinou frekvenci, dofuk.. atd. takze hejbej, doladuj, na tovarni nastaveni prd
Jinak ja pouzivam zlatou 2,4 a 3,2 mensi snad ani nema smysl na hlinik, leda ze bys svaroval plechovky od piva