SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Plánuji nákup TIGa, svářím jen jako hobby, ale moc mě to láká... A tak bych chtěl nějaké Vaše tipy jakou koupit svářečku. Moje cenová představa je kolem 30tis Kč. Já jsem našel například tuto: http://www.svartop.cz/zbozi/308-ac-dc-tig-200-e , nemáte s ní třeba někdo zkušenosti? Díky za Vaše rady.
ahoj kasi, je to made in china ale ako hobby stroj urcite posluzi...
Tiez pokukujem na domace kutenie po 200 AC DC made in china akurat nikde na ebay som nevidel na predaj vodne chladenie.
Nemal niekto z vas viac stastia ?
Pokud máte chuť a čas, tak si může vodní chlazení vyrobit sám:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008093001
To co je na obr. je zdroj střídavého AC,i stejnosměrného DC proudu. AC se používá např. na hliník.Takže jestli máte v plánu pouze domácí svařování-černý mate. a nerez-svařují se DC proudem,tak na to vám postačí invertor,který v pohodě koupíte za trojnásobně nižší cenu(a kvalitní). A hmotnost samotné svařečky bude taky mnohem nižší. Záleží tedy co máte v plánu svařovat.
Staňa: Já se právě nemůžu pořád rozhodnout. Právěže občas potřebuji svařit i nějaký hlíník, ale zas mě odrazuje ta cena, ale pokud bych koupil jen nějaký DC invertor, tak se bojím že bych pak litoval, že jsem rovnou nekoupil AC/DC.
Kasi> No být vámi řešil bych nejdříve kde sehnat bombu a kde mi jí naplní! Pokud tedy potřebujete vařit hliník jen občas...
Navíc hliník se dá vařit i elektrodou, ale to už zase záleží na tloušťce a druhu materiálu který budete svářet...
MiraGSX napsal(a):
Kasi> No být vámi řešil bych nejdříve kde sehnat bombu a kde mi jí naplní! Pokud tedy potřebujete vařit hliník jen občas...
Navíc hliník se dá vařit i elektrodou, ale to už zase záleží na tloušťce a druhu materiálu který budete svářet...
No jo nejdřív flašku s čistým argonem a přísun. Občas se nestačím divit jak obtížně se u nás inertní plyn schání když okolo nás (ČR) se s tím obchoduje jak s houskami na krámě.
Kasi taky se rozhoduji jestli DC nebo AC/DC, pokud bude nějaký tip, sem s tím.. (nějaké už sám mám :-))
Editoval loskut (04-03-2009 01:06:56)