SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#76 17-02-2015 20:08:59

Karel Klimo
Člen

Re: Céóčko na autokaroserie

to Machy: Pan Juggernault má zde http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=5077  zcela jiné příspěvky ke GIS 200.  Ale možná změnil názor. Já ne. Co se týká servisů a nejde jen o Telwin, tak autorizované jsem počítal a po deseti jsem přestal. Stačí vybrat ten správný. Jinak hodně štěstí.

#77 17-02-2015 20:53:09

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad

Názor jsem nezměnil jen se mi dostala možnost testu+ jedna deska v očekávání kvality a jednoduchosti zapojení a provedení  svářeček Gama/telwin atp.. docela překvapila . Pořád je to Gude respektive spíš čína.
Pro zajímavost

PFC osazeno 2x K50H603
Usměrnovač PFC 4x STTH12R06D
Invertor 4x FGH40N60
usměrnovač 6x STTH3003CW
1transformátor
+výstupní tlumivka
Zdroj pro podavač je zvlášt

Je to na hranici ale ne silně poddimenzované a osobně kdybych si měl vybrat mezi MIG/Mag od telwinu z hořakem na pevno,hračkopodavačem atd... tak radši invertor od Gude nebo podobný jiný klon z číny .
A Hobby trafo z odbočkama už vůbec NE! jen pro upřesnění.

Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit.

#78 17-02-2015 21:39:03

jees
Zablokovaný

názor očividně změnil a to díky tomu, že se s tím dalo svařovat

#79 18-02-2015 21:35:10

Karel Klimo
Člen

Tak jsem si GIS 200 prohlédl důkladně a nutno uznat pokrok. Němci si ho sami ohodnotile v Testberichte "sehr gut", ale oni jsou kritičtí i ke svým výrobkům jako je třeba Bosch. Vaří celkem obstojně a výhoda je, že ND jsou za humny. Jediné, co se mi nelíbí, že to je hrozně velká skoro metrová kysna a váhou se blíží transformátorům. Když už moderní invertor tak co nejmenších rozměrů. Současně jsem si prohlédl také nové kombo JASIC 160 Pro o jehož kvalitách není pochyb. Koštoval bych, že se do bedny od GISu vejdou nejméně dva + nějaký dárek, třeba spray Binzel a další pětikilová cívka.
Takže GUDE asi ok, není to na procházky, ale někde v garáži vedle ponku je to docela dobré řešení. (Vozík se jim moc nepovedl).

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla