SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
...ahoj...mohl by mi někdo vysvětlit,k jakému účelu se používají ochranné brýle s modrými skly?...kdysi mi bylo řečeno,že se používají k pájení mosazi,ale nebylo mi vysvětleno proč...je to opravdu jejich využití?...a když,tak jaký to má účel?...děkuji předem...
Asi to byla jedna z cest ochranné pomůcky svářeče . Když jsem se před více než třiceti lety učil svářet autogenem , tak můj spolupracovník již tehdy důchodového věku s těmito brýlemi s modrým sklem svářel . Ani mne nenapadlo se ho na tuto drobnost ptát . Já už jsem měl ty nazelenalé .
koník napsal(a):
...ahoj...mohl by mi někdo vysvětlit,k jakému účelu se používají ochranné brýle s modrými skly?...kdysi mi bylo řečeno,že se používají k pájení mosazi,ale nebylo mi vysvětleno proč...je to opravdu jejich využití?...a když,tak jaký to má účel?...děkuji předem...
Když jsem před více než 40 roky pracoval jako svařeč aluminia v ČSSR, v kolínském podniku Frigera, používali jsme modré brýle při pájení aluminia plamenem. U Al je těžko rozeznatelný moment roztavení a těmito brýlemi to bylo lépe viditelné.
...chlapi díky za osvětu,mám doma asi troje,zatím jsem je zkoušel na pájení mosazí a stříbrem,ale nijak jsem nezaznamenal lepší pokuk,než těmi zelenými...ještě jednou díky...
Jsou určeny pro slévače