SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
zdravím,
učím se druhým rokem instalateřinu a dneska jsem od děda dostal "autogen",akorád děda nemá už kontakty na kyslíkovou láhev a propan butan lze koupit na benzínce.Ale kyslíkovou láhev nemám jak sehnat,nemá někdo nějakou radu ? chtěl bych se začít učit svářet,sice na to máme kurz ve škole,ale ten je na konci 3tího ročníku.Na praxi nám lahve dováží Linde a to je pro mně příliš drahé.Děda mi říkal abych si sehnal někde 10L s tlakovou zkouškou a jezdil si jí jenom doplňovat.Nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti.
Jsem z litoměřic.
Děkuji za každé rady
Jirásek
Primárně Propan-Butan-Kyslík se nedá svářet. Nebo jen velmi omezeně a problematicky. Tímto plamenem se letuje na tvrdo, nahřívají se součásti a řeže se s ním.
Použij zde funkci HLEDAT o plnění zde bylo napsáno víc než dost.ž
Hledáš tak , že nahoře ťkneš myší v červené liště na HLEDAT a do prvního bílého plle vepíšeš plnění lahví a máš co studovat . Tyto vědomosti využiješ u řemesla do smrti . Za čas zjistíš , že 80% tzv. fachmanů nemá o těchto "běžných" věcech ponětí .
Než se naučíš trochu svářet spálíš dost plynu a to stojí peníze. Jestli se chceš učit za svoje, nic proti. Ale, když pak přijdeš do školy a tam zjistí že to vlastně umíš, tak už se možná budeš víc jen dívat na ostatní jak svařují. Protože plyn je drahý i pro školu. Navíc než prvně zapálíš hořák je třeba, ve vlastním zájmu, nastudovat rizika a bezpečné používání. Tak studuj a číhej na lahve, bazoš, aukro, svarbazar?
Ahoj nejlepší by bylo kdyby sis sehnal kyslíko-acetylenovou soupravu lahve seženeš na :http://dum.bazos.cz/inzerat/43203499/Vymenim-plne-autogenni-lahve.php . Hlavně si sežen protišlehovku .
Stránky: 1