SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Aký je rozdiel medzi gamou 1550 a 1550A??? Viem že gama 1550 má naviac softstart a VRD-bezpečné napätie.
Ale skor mi ide o to či je z takých súčiastok posladaný zbytok ako na tej 1550tke???
a ešte čo je podla vás lešia volba Gama 1550A (1550 sa už prestala vyrábať) alebo KIT in 150???
Potrebujem to na domácu potrebu do max elektrody 3,15 ale najviac na 2,5ele
Dakujem
Zdravim
Z gamou mam zatial malo skusensti, aj ked sam o nej uvažujem
Ale kitin mam doma uz 8r a zatial maximalna spokojnost
Zdravím, je to v podstate rovnaká rada zváračiek a podľa toho čo viem tak jediný rozdiel je vo váhe GAMA 1550 5,6kg a GAMA 1550A 6,5kg. Taktiež 1550A má funkciu SOFT START - tá zabezpečuje pomalý nábeh zváracieho prúdu. Daná funkcia sa najviac uplatní u bázických elektród. Ďalšou výhodou je obmedzenie tvorby strusky a redukcia rozstreku. Ak sa rozhoduješ medzi nimi tak yb som asi odporučil tu so soft startom predsa len funkcia naviac za rovnakú cenu. Pozri prípadne hodnotenia a recenzie an heureke.
Guno, to by asi chtělo víc vysvětlit, jak softstart souvisí s elektrodama a tvorbou strusky a rozstřikem.
Podíval jsem se na prospekt a myslím si, že tam mají chybu. V popisu skutečně uvádějí jak to píše guno, ale asi mysleli funkci MMA soft. Za jistou výhodu 1550A považuji start lift při použití na tig. Pokud ale tazatel předpokládá, že se bude tigem zabývat.
Prosím atishajna, jestli by mohl ten terminologický zmatek vysvětlit. Rozumím tomu tak, že MMAsoft je opak Hotstartu. Použití slova softstart s jiným zaužívaným významem považuji za matoucí
Asi došlo ke zmatení pojmů a někdo si vyložil HOT START jako SOFT START. Návod jasně hovoří, že 1550A má HOT START zlepšující zapalovaní oblouku, a SOFT START omezující padání jističů (v návodu doslova napsáno "pomalý náběh svářecího proudu").
Jak to odborníci z Třebíče udělali, když tyto dvě funkce jdou vlastně proti sobě? HOT START zvýší na začátku svařování proud o řekněme 10% proti nastavené hodnotě a v témže okamžiku pracuje SOFT START s pomalým náběhem svařovacího proudu? Jednoduše, buď si zapnete jednu, nebo druhou. Pokud to chce někdo podrobněji, tak ať si na netu najde návod.
Jinak 1550A má předepsané jištění 20A, takže doma je použití na max. svařovacích proudech diskutabilní.
Editoval tomvec (27-01-2015 17:31:52)
Soft start je k tomu aby nevznikl tak velký proudový náraz při spuštění svářečky.Hot start slouží k kratkodobemu navýšení proudu kvuli snažšímu zapalení oblouku.
Tyto funkce spolu nemají žádnou souvislost!!!
Pánové trochu si tu pletete pojmy tohle by jste už mohli znát?
Editoval Honza007 (27-01-2015 18:35:22)
Gama 1550 sa nevyraba , je to vypredaj a Gama 1550A je to iste len modernejsim vybavenim na paneli . Je nahradena GAMA1500Apcf , ale nahradne diely su stale dostupne . Rozdiel je v ovladacom paneli , co ma iny desing ... Rozdiel je prepinac MMA a TIG u starej verzii . Nova verzia je uz riadena procesorom , co ma na MMA hotstart , softstart , a pomaly nabeh prudu na TIG ... Inak ked sa snov nezvara viac ako 5 minut ide do stantby , skrtnutim elektrody za spusti a zvara .
Editoval atishajn (28-01-2015 05:06:30)
To honza. Já jsem se to snažil trochu popsat jak to chápu. Ta svářečka má funkee Hot start, MMA soft. Podle mě se jedná o to, že MMsoft v popisu funkce nahradili názvem softstart (analogicky s Hotstart). Ale vůbec to nemá souvislost s softstartem, tak jak jsme zvyklí to slovo chápat, t.j. omezení proudu ze sítě, při prvním nabíjení kondensátorů po zapnutí. To Tomvec- četl jsem návod ale bohužel jsem podrobnější vysvětlení nenašel. Pochopil jsem to takto: MMA soft ( v popisu nazývaný softstart) je jako hotstart, ale obráceně, t.j. k nastavenému svařovacímu proudu se přibližuje ze spodu, t.j. od nižšího proudu.
Zdravim
Taka otazka, použiva tu niekto gamu 1550A alebo 1500L PFC normalne denno denne v praci ?
famater , dobre si pochopil . softstart ma kazda zvaracka pri zapinani co obmedzuje narazovy prud zo siete do kondenzatoror . A ta funkcia je druha pri zvarani , co nabehne maleho zvaracie prudu na plny za neaku sekundu , co zamedzuje vypadavaniu isticov pri skrtnuti elektrodov . Odporucane istenie je pre Gamy 15xx 20A , 17xx 23A , 19xx 26A . Vecsina bytov ma istic na jednofazovu zasuvku 16A , a preto do 150A je na doma vyhovujuca , ale musi byt v poriadku elektroinstalacia pri plnom zvaracom vykone , tam uz sa zohrieva toho mnoho . Gama 1500L pcf je na doma postacujuca , aj ked je urcena na TIG naskrabakom . Aj mne sa stalo ze zabudol ventilcek pustit a wolfram mohol menit .
Stránky: 1