SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ahoj, nikdo jsem k tomu nenašel žádné info tak se zeptám takhle. Přes tři roky používám k plný spokojenosti patnáctistovku z Třebíče. Tahám ji po montážích (dělám nerezové potrubí) ale poslední dobou občas začla blbnout. Po zmačknutí hořáku cvaknul selenoid na plyn a ve chvíli kdy cvakné relé pro HF a má zapalovat, objeví se na displeji Err a tím to končí. Musí se vypnout a zapnout a tak se to opakuje. Prošel jsem všechny konektory, zahejbal s nima, dotáhnul apod. nachvíli to pomohlo ale ode dneška už nepomáhá nic. Viděl jsem po stavbách už několik takovejch Kitin, které dělali přesně to samé a šli na servis. Netušíte někdo co za tím vězí ? Evidentně na to mají vliv otřesy tak si řikám jestli třeba nenapadal prach někam kam neměl. (ten věčně foukající větrák je největší zabiják pro tyhle mašiny).
Pro zajímavost uvedu, že mám stále původní hořák, po třech letech už je teda v háji mikrospínač v tom hořáku (reaguje dost zmateně) a čekám, že upadne ten silovej kabel v místě pod hořákem jak je kloub (tam dostává nejvíc naprdel). Ta mašina je zaplá a heftuje, či sváří cca 200 hodin měsíčně. Takže bych to rozhodně nepovažoval za hobby stroj jak jsem se tu dočetl. První měsíc po koupi se zaplatila a až doteď jen vydělávala.
Takže poradíte mi co mohlo odejít ?
Kedze nie som elektrikar, ja by som ju len otvoril, vyfukal stlacenym suchym vzduchom od bordelu a skontroloval vsetky elektrolyty... a potom smer servis... ja mam tento stroj od 03-2008 a zatial ziadna porucha. Ale ja tuto masinku zas tolko neprehanam.