SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Už jsem jim napsal a zítra zkusím zavolat ale ještě mě pořád vrtá to zapojení větrák kterej je na 220V přece musí mít nulu nebo se pletu?
teď se nabízí otázka jestli je skutečně na 230V možná i jo pak by tam byla asi nula
vyrobená "uměle" trocha teorie co když ten můstek ve schématu přepínač hvězda-trojúhelník tudíž přívod do mašiny v trojúhelníku a trafo zapojené do hvězdy a tím dostaneš nulu pro větrák nic jiného mě moc nenapadlo
tak jsem poptal asi 10firem a nejlepší nabídka - minimální množství 50kg takže mám asi smůlu.
Při zapojení na 400V je na trafu odbočka 220 nebo 230V a funguje jako autotransformátor.
Funguje to i obráceně.
Ty jo tak to jo koupit jen tak 50 Kg Al drátu se zbláznili
To jsou asi firmy, které prodávají spíše najíjárnám, které navíjejí elektromotory a trafa ve velkém. Tam jsou takové cívky 50kg drátu normální.
Jo to jo ale obvolal jsem snad všechny navíjárny které jsem našel na netu a asi tři dělalj s hliníkem ale ne s tak slabým takže co teď, asi to zkusím tou mědí a uvidíme co to udělá.