SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, tak jsme si pořídili naši první pořádnou svářečku, konkrétně Omi 206. Určitě budeme mít v průběhu učení se mnoho dotazů, tak jsem nám založil téma, protože toho bude dost. Za trpělivost adminům díky. :-D
První dotaz: Zjistili jsme, že v sadě, která se dodává chybí hadice od stroje do bomby. Má s tim někdo zkušenosti, musí se dokupovat dodatečně? Díky
stačí obyčejná plastová průhledná z obchoďáku za ca 10-20Kč/m, to ani nemá cenu řešit, nebo nějaký ten gumotextil, ten stál, myslím, 50Kč/m
Ok, já jenom jestli je normální, že nebyla v sadě. Asi tedy je. Díky
Ta hadička je dodavana ku každému stroji . Je to prusvitna , okolo 1 metr . Pozri prostoru podavaní dratu .
jestli je vždy v sadě nevím, já jsem jí dostal v ceně. Je levná, tak asi bude dodávaná se strojem, nic to nestojí a lépe vypadá
Já k Omi 206 hadičku dostal, a nemyslím že to je tím že mě to dovezli přímo z Omicronu ....
Co jsem se díval, tak u svářeček, které svařují s ochranným plynem většinou hadička bývá. Buď obyčejná průhledná, podobná těm z ostřikovačů v autě, nebo taková pletená neprůhledná, modrá, černá apod.
Taky jsem jí dostal se strojem. Byla na bubnu co se dává cívky drátu.
Tak hadička nalezena, pěkně se mi schovávala :-) . Díky
zdravím když už tu padla řeč na hadičku budu dávat novou (mám na kyslik ) je nutné ji vyplachovat vodou ? nebo stačí jen profouknout ?
majk , tak podle toho na co chces tu hadicku pouzit ... popis blizsi jestli na O2 nebo CO2 , Argon ...
na CO2/směs možná občas argon