SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, nemáte prosim někdo zkušenosti s těmahle svářečkama?
http://aukro.cz/svarecka-co2-mig-220mma … 11487.html
http://aukro.cz/svarecka-co2-inwerter-m … 38311.html
Vyzera to ako cista kopia rillon-aj predny panel sedi a ked to bude aj tak zvarat ako rilon invertorova tak by to bolo Ok-aj rillon je cina ale povedal by som ,ze taka trochu lepsia cina a mozno ,ze to robia na jednej linke a len nazvy masin su ine
Dobrý den, není čína jako čína. Už se to tady v některých jiných tématech probíralo. Může být čína bláto, které nic nevydrží, po pár měsících jde do kytek, v tom lepším případě, ale může být i čína srovnatelná se značkovými stroji.
No já sháním nějaký co2 který má možnost přepólování a je na 400V a tenhle Magnum by to splňoval, jinak jsem zatím nic jinyho nesehnal.
Teoreticky by mělo jít přepolovat každou svářečku. Některé jsou na to přímo uzpůsobeny z důvodu možnosti svařování trubičkovým drátem(většinou malé hobby mašinky), jiné by se museli složitě předělávat. Ale určitě by to šlo.
Vim že by to šlo a myslím že by to ani nebylo nijak složitý ale přišel bych o záruku.
Ještě se zeptám trubička pro sváření bez plynu ma jakou polaritu, nebo dělají různé?
Ty plněné obyčejné, na cívce asi 1kg co se dávají do těch nejlevnějších sr..k z bau bau jsou na mínus, nebo na střídavý proud. Pak tady psali, že jsou ještě trubičkové dráty, ale bez náplně a potřebují plyn. Ty se dávají na plus.
Všechny trubičkové dráty jsou plněné. Náplň může být rutilová, bazická i jiné, podle toho výrobce drátu určí, pro kterou polaritu je ten drát vhodný. Tyto náplně jsou struskotvorné a plynotvorné. Dalším druhem náplně jsou kovové prášky, které legují svarový kov. U těchto trubiček je nutné použít ochranný plyn předepsaný jejich výrobcem.
jirkati napsal(a):
Všechny trubičkové dráty jsou plněné. Náplň může být rutilová, bazická i jiné, podle toho výrobce drátu určí, pro kterou polaritu je ten drát vhodný. Tyto náplně jsou struskotvorné a plynotvorné. Dalším druhem náplně jsou kovové prášky, které legují svarový kov. U těchto trubiček je nutné použít ochranný plyn předepsaný jejich výrobcem.
Jj to vím, jde mě o možnost svářet ve větru takže mě zajímá jenom trubička která sváří bez plynu a jestli existuje taková trubička která by měla na hořáků plus abych nemusel řešit přepólování. Na e shopech sem podrobný označení nikde nenašel akorat tam napíši že nepotřebuje plyn a to je všechno.
Mám nějakou trubičku v atmosféře ArCo2 s rutilovou náplní od Kobelca,na svářečce přepnu na "rutil" a svařuju.Svár má tmavý sklovitý povlak který po vychladnutí sám odpadne-jako u obalované.Jestli se tím přepnutí na "Rutil" změní polarita netuším ale spíš myslím že ne
Editoval Ládes (28-12-2014 11:45:10)
Stránky: 1