SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nemám S tig žiadne skúsenosti. Mám tig 220 ac dc. Chcel by som zatvárať puknuty elektron auta... Poradte mi niečo ohľadom nastavenia zváračky... Ďakujem za
Puknutý elektron od auta? Celkem dost odvážná myšlenka, kterou bych snad neradil ani mému nepříteli. Určitě to nebude "hliník", když pominu bezpečnost takto "opraveného" liťáku... Projdi raději šroťáky případně servisy, kde se opravují zejména bouračky. Určitě seženeš stejný liťák... Svařovat bych to opravdu nedoporučoval...
Je to mala prasklinka, nie je nič O bezpečnosti... 😊... Chcel by som sa to jednoducho naučiť.. Len potrebujem poradiť...
Otázka je, zda je to alu kolo nebo elektron. Alu kolo svaříš, elektron asi ne. Strýček google najde např. toto: http://www.weldingtipsandtricks.com/alu … air-2.html
Ide O to že mám profil tig zvaracku A stojí doma nevyužitá. Chcel by som sa na nej naučiť zvarat... Napr Al. Len mam problém S prvotným nastavením... Hlavne nastavenie pulzov... Tie percenta atď
No já jsem lepič, co to má jako relax. Ale na welding tips and tricks je hromada veci ke cteni a sledovani. Jinak já si zajel do kovošrotu a koupil si různé kousky hliníkového/nerezového plechu a profilů a zkouším a zkouším.
zvaranie al diskov je bezna vec
kamaratovi zvarali disk na motorku
popozeraj yt navody mozno daco najdes
prajem vela stastia
je rozdiel zvarit na disku odlomeny kraj-kusok lemu a ine je zvarat lúč disku: osobne by som to NEDOPORUCOVAL.
Ruku na srdce: kto by sa na takom zvarenom disku na ktorom sa možno niekto učil zvarat rozbehol na napr.200 km/h niekde v Nemecku??? ja teda nie.
Zvaranie je veda,stale sa ucime.
Marcel Mo: prenechaj to odbornikovi nech ti to opravi alebo kup novy disk
Marcel mo, hod foto tvojho AC/DC stroja alebo prezrad znacku a typ. Tiez by bolo vhodne odfotit ten tvoj prasknuty alu disk aby sme boli v obraze o co vlastne ide. Inak sa tu bude na tomto vlakne iba trepat do vetra.
Zvaracka je Thermal arc 220 ac dc... Samozrejme som myslel zvarat obvod disku nie lúč... Ide O malé vystrbenie. Už viem že aký prietok argonu na akú hrúbku materiálu A aký prídavný materiál ale čo.ďalej... 😊
Thermal Arc 220 ac/dc je dobra masinka-predava sa vo viac verziach-je to jedna z mnoha odvodenin cinskej masiny co predava Alfain Pegas 200 AC/DC Pulse OVO
Návod nebo manuál by měl být normálně na internetu.
Pro Marcel Mo. Než se budeš moci pustit do opravy Al disku, budeš se to muset naučit, to znamená prakticky naučit. Až se to naučíš, bude ti jasné, jak to udělat, nastavit parametry, jak postupovat a jestli se do toho vůbec pustit. Máš stroj, který to umí ale to je jen jedna podmínka. Doporučení: ten disk zatím někam odlož, sežeň si nějaké odřezky Al profilů a plechů a zkoušej a zkoušej, nech naplnit lahev a zase zkoušej. Pak si sežeň nějaký disk poškozený vyhozený a zkus to. Asi se budeš s proudem pohybovat na hranici zatížení vzduchem chlazeného hořáku. Při těchto pokusech se budeš setkávat s problémy, které již byly diskutovány na tomto foru, když nenajdeš uspokojivou odpověď, zeptej se. Je tu dost zkušených ochotných poradit. Zatím ale ještě není co.
ja nevim disk sem zavařil elektrodou a pak nechal udělat ultrazvuk a bylo to. Ikdyž svar sem musel trošku přebrousit že nebyl vzhledný jak po tigu a kolo drží už 5 let. S tigem totiž neumím a učit se to nepotřěbuju.